העלאת המודעות ושיפור תנאי העסקה של סייעות במחלקת החינוך המיוחד בארץ

מספר חתימות
56 |
|
1,000 | |
בארץ ישראל חיים למעלה מ 150 אלף ילדים עם צרכים מיוחדים וכ-10,000 ילדים אשר זקוקים ליחס מיוחד במסגרת החינוך הרגיל. הסיוע הנפוץ והיעיל ביותר כיום ברחבי הארץ הוא על ידי הסייעות.
שכרה הממוצע של סייעת נא בין 3,000-2,100 ש"ח בחודש, רובן מועסקות בשכר רק עשרה חודשים בשנה, מפוטרות ולאחר מכן מועסקות שוב עם תחילת שנת הלימודים. ממאות תלושי שכר שנאספו, עולה כי שכרן של סייעות השילוב מסתכם ב-22-28 שקל לשעה. למרות זאת, מנתוני משרד החינוך עולה כי עלות שעה שבועית להעסקת סייעת היא 41.5 שקל לשעה - פער של עד 55%.
במסגרות שבהן יאשר משרד החינוך העסקת סייעות לתלמידים משולבים, תהיה השתתפות המשרד בשיעור 70% מעלות שכר העבודה לתקופה המאושרת, והרשות המקומית שבה התלמיד מתגורר תשתתף במימון 30% מהעלות. על פי נתוני המשרד, הוא מעביר לרשויות המקומיות תקציב עבור העסקת סייעת לפי שכר של 7,580 ש"ח לכל סייעת, במשך 12 חודשים בשנה - ולא עשרה כפי שהן עובדות בפועל, השאלה הגדולה היא מה קורה לשאר הכסף שמעביר משרד החינוך כתשלום השכר של הסייעות - למשל התקציב שמועבר עבור העסקת הסייעות ביולי ובאוגוסט? ומדוע הוא אינו מגיע לסייעות?
מאגודת איתך-מעכי משפטניות למען צדק חברתי ,אשר פועלת כ- 5 שנים עם "ארגון הסייעות הארצי" נאמר: ...על אף היותן נושאות תפקיד מרכזי בחינוך הילדים, ועל אף כוחן המספרי הגדול, סבלו הסייעות מהזנחה והתעלמות מוחלטת של שנים מצד ההסתדרות, משרד החינוך והשלטון המקומי. יחד עם הנהגה של סייעות, המגיעות מכל רחבי הארץ, אנו פועלים באפיקים שונים: בכנסת, מול ההסתדרות, מול משרד החינוך והשלטון המקומי, בארגון כנסים להעלאת מודעות, ומול התקשרות." ולמרות כל זאת כאשר עלה הנושא בדיון בכנסת בפברואר 2014, נשאל גדעון סער-שמשרדו אחראי על הרשויות המקומיות-מה גורם לפער בשכר, סער מיהר להשיב שמשרד הפנים אינו אחראי על הנושא, אלא משרד החינוך. ממשרד החינוך מסרו באוקטובר, שאין הם אחראים על הנושא, אלא משרד הפנים, כך אף משרד לא נוטל אחריות על הבעיה והסייעות הן הנפגעות
אנו קוראות למועצות האזוריות להגיע להסכם ולענות לבקשת הסייעות לשיפור תנאיהן והעלאת שכרן
ציר הזמן של העצומה
- 02/01/2017
- העצומה השיגה 50 חתימות!
- 03/05/2014
- העצומה נפתחה