שינוי תוכנית הלימודים והמבחנים בהתאם למצב
מספר חתימות
99 |
|
260 | |
29.03.2020
לכבוד הנהלת המכינה הקדם אקדמאית
האוניברסיטה העברית
הנידון- משבר הקורונה והשלכותיו על הלימודים בשנה"ל תש"ף
שלום רב,
ימי משבר הקורונה בהם מרצים, סטודנטים ומשפחותיהם נמצאים סגורים בביתם אינם ימים רגילים, אי הוודאות המאפיינת תקופה זו ודאגה ליקירינו משפיעה על כלל האוכלוסייה ובתוכם הסגל והסטודנטים. לאחר שבועיים בהם אנחנו לומדים במסגרת מקוונת בשל המצב ראינו לנכון לפנות להנהלה בנושא בדחיפות.
בשורה התחתונה, הגישה הקיימת, לפיה תקופת הלימודים המקוונים אינה שונה ממהלך הלימוד הרגיל אלא מדובר ב'אותם השיעורים, רק מאחורי מסך', שגויה ואם המצב יימשך כך, סטודנטים יתקשו להצליח בלימודים במכינה.
המצב כרגע הוא שמשמעותית קשה יותר ללמוד, וכן ללמד, באמצעות הפלטפורמה המקוונת. מערכת ZOOM לא מהווה תחליף מוחלט ללימודים פרונטליים. בהנחה שסטודנט נמצא בכל השיעורים, יכולת הריכוז וההבנה שלו נמוכים על פני למידה עצמית של ספר/סיכומים או צפייה בהרצאות מצולמות ביוטיוב (כפי שיש בלימודי פיזיקה מהטכניון לדוגמה).
יוצא, שהתחושה הרווחת בקרב רבים מאיתנו היא שלמרות הנוכחות בשיעורים מדי יום בין השעות 08:30-18:00 עם כמה הפסקות, הלמידה לא אפקטיבית. זאת ועוד, הריחוק הפיזי מקשה על ההדרכה ותיקון שגיאות של סטודנטים, על פער זה וכן בשל הצורך בציונים והערכה, מגשרים המרצים במטלות כגון הגשת שיעורי בית בדוא"ל וקבלת ציון מאותו היום ליום המחרת וביצוע מבחנים מהבית. יוצא אפוא, שבסיום יום לימודים סטודנטים צוברים פערים חמורים בחומר, כיוון שהסמסטר המקוון נפתח בעומס רב מאוד והם ממשיכים לצבור פערים.
במהלך השבועיים האחרונים מנסים המרצים ואנחנו לייצר פתרונות שונים אך עדיין אנו חשים שיש פערים רציניים שקשה לגשר עליהם.
בנוסף, דחיית הבחינה הפסיכומטרית למועד לא ידוע, העמימות לגבי הקבלה לאוניברסיטה ולגבי מבחני מו"ר מרק"ם למועמדים לרפואה מעמיסים על תחושת חוסר הוודאות שמטבע הדברים נמצאת גם כך ברמה גבוהה מאוד בשל מאפייני התקופה והמציאות.
על כן, אי אפשר להסתכל על הלימוד בימי משבר הקורונה כימים רגילים, הגם שעדיין אין לתקופה זו מועד סיום צפוי.
לכן נבקשכם לשקול שינוי בהסתכלות על תקופה זו על מנת שלא לגרום פגיעה מצד המכינה בסטודנטים.
חשבנו על כמה הצעות לפתרון-גישור על הפערים, כגון:
צמצום נפח החומר, ביטול נוכחות חובה בשיעורים המקוונים, מתן אלטרנטיבה של סיכומים ללימוד עצמי של החומר או הרצאות מצולמות, יום הערכות למרצים עם הנחיות מסודרות לגבי אופן הלימוד המקוון במהלך תקופה זו ועוד.
ברצוננו להבהיר כי אנחנו מרגישים שטובת הסטודנטים עומדת בראש סדר העדיפויות של כלל המרצים בתוך תקופה זו ואנו מעריכים אותם על כך, אך נראה כי בסיטואציה שנוצרה, אין בידיהם את הכלים המיטביים על מנת לסייע לסטודנטים להצליח.
שנת המכינה בכלל והסמסטר הנוכחי בפרט, ארוכים, קשים ועמוסים גם ללא הקורונה. לכן אנו מבקשים את עזרתכם בנושא, על מנת שלא נצא נפסדים בצורה שאינה הוגנת בשל מגפת הקורונה ושנצליח במשימה לשמה הגענו למכינה והיא להתקבל לאוניברסיטה.
בברכת בריאות טובה,
ציר הזמן של העצומה
- 29/03/2020
- העצומה השיגה 50 חתימות!
- 29/03/2020
- העצומה נפתחה