הדרכת הורים בנושא פגיעות מיניות בקהילה החרדית
מספר חתימות
38 |
|
1,000 | |
עצומה זו מופנית אל כל הורה מהקהילה החרדית אשר ילדו חשוב לו והוא מוכן לעשות למענו צעדים משמעותיים אף שהם עשויים להיות לא פשוטים עבורו.
אנו, סטודנטיות שנה ב' לעבודה סוציאלית מעוניינות לקדם עיצוב מדיניות בנוגע לבעיה החברתית של פגיעות מיניות בילדים בחברה החרדית.
כידוע, פגיעה מינית בילדים היא תופעה חמורה המתרחשת בכל מגזרי החברה. פגיעה מינית הינה בעלת השלכות שליליות רבות על חיי הילד הנפגע ופעמים רבות היא מעוררת אצלו טראומות אותן הוא סוחב כל חייו. במגזר החרדי, המהווה קבוצת מיעוט בחברה הישראלית ולו מאפיינים המייחדים אותו, כגון מחויבות לדת ולערכיה, סולידריות משפחתית וקהילתית, המצב מורכב אף יותר עקב חוסר מודעות לחשיבות השיח ותרומתו להתמודדות הילד ולמניעת טראומות עתידיות. כתוצאה מכך, ילדים רבים סוחבים עימם את החוויות הקשות שעברו ואין להם מענה הולם וטיפול ראוי. יתרה מזאת, חלקם ממשיכים להיפגע מאנשי קהילה בהם הם נתנו אמון ומצבם ממשיך להידרדר. מספר הנפגעים אינו ידוע, עקב חוסר הדיווח והשתיקה בקהילה.
שיח פתוח ומותאם על תכנים הנחשבים מוסתרים, עשוי להוביל להפחתת כמות הפגיעות המיניות בקהילה ולמנוע את הידרדרות מצבם של הנפגעים. בנוסף, הוא עשוי לסייע בהגברת תחושת הביטחון של הילדים שיחושו שיש להם את האפשרות לשוחח עם הוריהם גם על נושאים "אסורים" ולקבל כתף תומכת להישען עליה בשעת הצורך.
לאחר איסוף הנתונים, ראינו לנכון להביא בפניכם המלצה לדרך פעולה שעשויה לטעמנו לשפר את המצב הקיים בקהילה החרדית באמצעות העברת תכנים מותאמים להורים על ידי אנשי מקצוע המוסמכים לכך. הדרכת ההורים תתקיים במקום מרכזי המוכר לקהילה בערים וביישובים השונים בהם מתגוררים חבריה, תהיה חלוקה לקבוצות נפרדות של גברים ונשים כאשר בכל קבוצה יש עובד סוציאלי ופסיכולוג שאחד מהם הוא מהקהילה החרדית. אנשי המקצוע יעבירו להורים תכנים הנוגעים לפגיעות מיניות, ינגישו להם את המושגים המקובלים בחברה וידריכו אותם כיצד לגשת לילדיהם ולהיות ערים למצב בו הם חלילה חוו פגיעה מינית ומתקשים לשתף אותם. בנוסף, אנשי המקצוע ישוחחו עם ההורים על חשיבות המודעות לעניין ועל הטראומות והאתגרים שהילד חווה כתוצאה מפגיעה שעבר, וכן הם יאפשרו שיח פתוח וישמעו את דעות ההורים, ישלבו אמצעים יצירתיים ומותאמים ויהיו קשובים לבקשותיהם.
מטרתנו היא שהשיח הפתוח בהדרכות ההורים והקביעות של המפגשים יסייעו להבין את החשיבות שיש לשיח בנושא ולפגיעה שיכולה להיגרם כתוצאה מאי הטיפול בטראומת הילד, ובכך קרוב לוודאי יהוו נקודת מפנה במצב הנוכחי הבעייתי. מטרה נוספת היא שגם הילדים ירגישו יותר בנוח לשתף אתכם במצב שיחוו פגיעה ובכך נוכל למזער נזקים ולעזור לנפגעים להתמודד באופן הנכון עבורם.
בכוונתנו לאחר איסוף החתימות להגיש בקשה זו למשרד הרווחה אשר יהיה אחראי על ביצוע התוכנית ועל מימונה.
נודה לשיתוף הפעולה שלכם בהצטרפות לקבוצות ההדרכה ותמיכתכם ברעיון על מנת לנסות לבצע את המהלך החשוב הזה בדרך לשיפור המצב הקיים, ובכך בעזרת השם נזכה להציל נפשות ולהפחית את היתכנות המקרים הבאים.
בברכה, אוראל דרורי והילה חובב (לוי).