יושב לוגו הספריה הלאומית
מספר חתימות
297 |
|
500 | |
לכבוד: שר החינוך, יואב קיש
יו"ר דירקטוריון הספריה הלאומית, סלי מרידור
א.נ.,
הנדון: סמליל (לוגו) הספריה הלאומית
אנו, אנשי ונשות חינוך ותרבות, פונים אליכם בקריאה לחזור בכם משינוי סמליל הספריה הלאומית.
הספריה הלאומית נוסדה בשנת 1925 כחלק בלתי נפרד ממימוש החזון הציוני . יוסף חזנוביץ' יוזם ומייסד הספריה כתב את חזונו, עוד בשלהי המאה ה-19 לכונן בית ספרים שיהיה בית לאוצרות הרוח והספרות של העם היהודי, באלו המילים:
"בירושלים זאת יבנה בית גדול, רם ונשא ובו יאָצר כל פרי רוח ישראל מיום היותו לגוי. כל הספרים הכתובים עברית וכל הספרים בכל הלשונות המדברים על היהודים ותורתם. כל הכתבים והציורים הנוגעים אל חייהם או שצריכים לפי דעת חרשי צירים להתנהג בתוכם. הכל יאצר בבית הגדול הזה, ואל הבית הזה ינהרו רבנינו, חכמינו וכל משכילי עמנו וכל אשר לו לב מבין בספרותנו ורוחו שוקקה ושואפת לתורה ולחכמה ולדעת דברי ימי עמנו וחיי אבותינו.
הספריה הלאומית היא זו שנועדה איפה לבסס את מימד העומק של המהלך הציוני ולחבר את מדינת ישראל אל אוצרות הדעת של העם היהודי לדורותיו.
ככל מוסד ממלכתי במדינת ישראל, מחויבת גם הספריה הלאומית לתת מקום של כבוד ליצירה הספרותית של החברה הישראלית על כל רבדיה. אך אין הכוונה בכך לבטל את החובה המיוחדת שיש למדינת ישראל כלפי העם היהודי ואוצרות תרבותו. אשר על כן נקבע בחוק הספריה הלאומית כי "מטרותיה של הספריה הלאומית הן איסוף, שימור, טיפוח והנחלה של אוצרות ידע,שימור, טיפוח, איסוף והנחלה של אוצרות ידע, מורשת ותרבות בכלל, ובזיקה לארץ ישראל, למדינת ישראל ולעם היהודי בפרט".
ליבנו נחמץ בראותינו, כי אין בסמליל החדש ביטוי כלשהו להיות הספרייה בית האוצר של ספרות העם היהודי. הסמליל החדש מבטל כליל את הסממנים הציוניים והיהודיים ומבטא תפיסה נטולת זהות כלפי המרחב הציבורי בישראל. גם הבחירה להמעיט את מקומה של האות העברית, מעוררת תמיהה, נוכח היות הספרייה הבית היחיד בעולם ליצירה בשפתו הלאומית של העם היהודי.
אשר על כן אנו שבים על קריאתנו לחזור בכם משינוי הסמליל ולהשיב את סמלי הספריה הלאומית לסמליל, לחזון הספרייה ולמימושו.
ציר הזמן של העצומה
- 29/09/2023
- העצומה השיגה 100 חתימות!
- 29/09/2023
- העצומה נפתחה