הגדלת כמות ילדי הPGD המאושרים בסל הבריאות
מספר חתימות
127 |
|
100,000 | |
אבחון גנטי טרום השרשה ( PGD) מיועד לנשים שרוצות להביא ילדים לעולם והן או בני הזוג שלהן נשאים של מחלות גנטיות תורשתיות עם סיכון גבוה לצאצא הלוקה במחלה או תסמונת.
אבחון גנטי טרום השרשה מאפשר אבחון גנטי בעוברים עוד בטרם החל ההריון וכך מעלה מאוד את הסיכוי להריון ולידה של צאצא בריא.
האבחון מתבצע על ידי בדיקה גנטית של העובר לאחר הפריה חוץ גופית (הפרית מבחנה) ולפני השרשתו ברחם להתפתחות הריון. כמה ימים לאחר ההפריה, כשהעובר מכיל 6-10 תאים נוטלים תא אחד מהעובר ומבצעים בו את האבחון הגנטי על מנת לקבוע אם העובר בריא או חולה. ואת העוברים הבריאים מחזירים לאישה עם תקווה ותפילה גדולה שהטיפול יצליח ושהיא תיכנס להריון עם עובר בריא.
הבאת ילדים בצורה זו היא בשורה של ממש לכל הנשים הנזקקות לטיפול זה ולכל העולם שכן האבחון המיוחד הזה מאפשר הבאת ילדים בריאים לעולם.
כיום, סל הבריאות וקופות החולים מאשרים הבאת 2 ילדים בלבד בדרך זו. ואם אישה נזקקת לטיפול זה ורוצה להביא לעולם ילדים נוספים היא נאלצת לבחור בין- כניסה להריון טבעי והפלה באם התינוק חולה (דבר שאסור לחלק מהמגזרים בשל סיבות דתיות), גיוס סכומי עתק למימון פרטי (רפואה לעשירים בלבד) או להביא ילד חולה לעולם.
המספר השרירותי הנקבע על ידי סל הבריאות הינו הזוי שכן הבאת ילד חולה לעולם עולה למדינה ולקופות החולים סכומי עתק שאינם משתווים כלל וכלל למימון טיפולי הפרייה חוץ גופית ואבחון גנטי..
(מה גם שכיום נשים עם בעיות פריון, שצריכות לעבור טיפולי פוריות רבים ויקרים, מקבלות אחוזי השתתפות גבוהים מאד מקופות החולים על הבאת ילד שלישי ומעלה. ואילו נשים שאין להן בעיית פריון אך נאלצות לעבור הפריית מבחנה בשל הנשאות הגנטית שלהן אינן מקבלות שום השתתפות מקופות החולים)
אנו מבקשים ודורשים משר הבריאות, מקופות החולים ומכל הגורמים הרלוונטים לשקול את הנושא מחדש.
אנו אמהות שרוצות להביא ילדים בריאים לעולם. למה למנוע את זה מאיתנו?
ציר הזמן של העצומה
- 12/05/2019
- העצומה השיגה 100 חתימות!
- 17/06/2016
- העצומה השיגה 50 חתימות!
- 14/06/2016
- העצומה נפתחה