משנים את תוואי הרק
מספר חתימות
1,171 |
|
1,000 | |
לכלל תושבי גבעת שמואל ולדיירי שכונת רמת הדר בפרט.
שלום רב,
המאבק ברכבת הקלה (קו סגול) לא תם התעורר לחיים ואף צובר תאוצה. לאחר חתירתם הבלתי נלאית של מר שאול רינד ועוזריו, הופרה החלטת העיריה שלא להכניס את קו הרק"ל לשכונה ונכון לעכשיו קו הרק"ל מאיים שוב להפר את אופיה השקט של שכונתנו . לאור כך, מטה המאבק נגד הרכבת הגיש עתירה לבג"ץ כי ההחלטה להחזיר את נתיב הרכבת לתוך השכונה התקבל שלא כדין. החלטת בג"ץ בנידון קבעה כי עיריית גבעת שמואל צריכה להשיב לעתירה בו היא מביעה את דעתה הרשמית בנושא קו הרק"ל ובתוך 45 יום.
עד לדיון הבא שיערך שוב בבג"ץ יש צורך בתמיכתכם הרחבה בכדי למנוע מקו הרכבת לעבור בשכונה וללחוץ שוב על ראש העיריה שלא יחזור בו מהחלטתו המקורית שלא להכניס את קו הרכבת לשכונה. זאת מהנימוקים הבאים:
1)בהתאם לתוכנית שאושרה הממשלה לקו הסגול, הקו היה אמור להסתיים ממזרח לאוניברסיטת בר אילן ברחוב ז'בוטינסקי, בסמוך לכיכר הגדולה שבפתח רחוב אצ"ג. תחנה זו תענה על הדרישה ונגישות נוחה לכל מי שחפץ ברכבת בגבעת שמואל מבלי שהיא תיכנס לשכונת רמת הדר ותחצה אותה באופן ברוטאלי תוך כדי סיכון תושבים ופגיעה חמורה באופיה האינטימי של השכונה.
2) מעבר קו הרק"ל שיחצה את השכונה מיועד למעשה רק בכדי שהרכבת תוכל להגיע למסוף הטיפולים שלה בדרך רבין בפתח תקוה. עילה שלא סביר שבגינה מוצדק להזיק באופן כה ברוטאלי לשכונה שלמה, שכן ניתן למקם את התחנה סופית בציר ז'בוטיסקי מבלי להכנס לשכונת רמת הדר
4) במקביל לקו הרק"ל המדובר, מתוכנן גם קו רכבת תחתית (מטרו) שיעבור מתחת לתוואי של הרק"ל בשכונה. עובדה זו מייתרת לחלוטין את הקו העילי שיסכן את התושבים הילדים הסביבה איכות החיים והנוף. בכל העולם שואפים להעביר קווי תחבורה מתחת לאדמה. אם קו כזה מתוכנן לשם מה קו עילי...?
5) גבעת שמואל היא העיר היחידה בבקעת אונו אשר הרכבת הקלה צפויה לעבור בה בתוך שכונות מגורים. בניגוד לפתח תקוה, גני תקוה, קרית אונו, אור יהודה, ערים שסירבו להעביר את תוואי הרכבת בשכונות מגורים.
6) התוואי של הרק"ל בתוך השכונה יכלול: מסילת רכבת עילית דו סטרית שתחליף את אי התנועה, ביטול ככרות והשדרה הירוקה לצורך הקמת גדרות לאורך התוואי החדש, 7 זוגות רמזורים שיקשו את הכניסה והיציאה מהשכונה, פריסת קווי מתח גבוה הגורמים לקרינה מסרטנת בסמוך לבתי התושבים. כמוכן, התוואי מהווה סיכון חיי התושבים והילדים בשכונה כתוצאה ממעבר הרכבת בשכונת מגורים שבה מספר בתי ספר, בתי כנסת וגינות משחק.
7) יובהר כי הקו יזיק לא רק לתושבים הגרים על קו הרכבת אלא למעשה תוואי הרכבת החדש חוסם את הכניסה והיציאה לשכונה שכן אמורים לקום 7 זוגות רמזורים בכל הצטלבות של הרכבת עם רחובות חוצים וברחובות הקטנים סביבה. לכן תהיה פגיעה גם בכלל תושבי השכונה והפיכתה של רמת הדר לפקק תנועה אחד גדול.
8) אין טעם להכניס את תוואי הרכבת לתוך שכונת רמת הדר כשניתן לסיים את התוואי בתחנה הנמצאת 150 מטר בלבד מלב השכונה ברחוב זבוטינסקי - רחוב שהוא רחב דיו ומהווה עורק תחבורה בין עירוני ראשי. תחנה בציר ז'בוטינסקי תהיה קרובה ונגישה לרוב תושבי גבעת שמואל וגם לשכונות הישנות. לעומת זאת, תחנה שתמוקם ברמת הדר אינה תורמת לכלל אוכלסית גבעת שמואל שרובם מתגוררים בשכונות מרוחקות.
9) על כך יש להוסיף כי מעבר קו רכבת כזה בשכונת מגורים סגורה הוא דבר חסר תקדים שכן עד כה קווי רכבת מהסוג הזה עוברים ברחובות רחבים מאוד דהיינו בשדרות. מעבר הקו הסגול בשכונתנו האינטימית והסגורה יפר את ייחודה ואת איכות החיים של כלל התושבים.
נסב את תשומת לבכם לסרטון התעמולתי שלהלן מטעם משרד התחבורה בו מומחשת הרכבת באופן מניפולטיבי כשהרכבת "הקסומה" נעה בהדמיה בתוך אוטוסטרדות רחבות ידיים ולא ברחובות צרים. כך בסרטון הרכבת אמנם נראית גן עדן - אך לנו ,תושבי רמת הדר, היא תהיה גהינום
נבהיר כי אנו בעד רכבת. אך לא כזו שתשבש לנו את החיים. בכוונתינו לצאת למאבק ציבורי לשינוי תוואי הרכבת מול ראש העיר והראשויות הרלוונטיות. חתימתכם חשובה. אנא הצטרפו למאבק וחתמו לעצירת הרכבת בשכונת רמת הדר.
ציר הזמן של העצומה
- 26/01/2019
- העצומה השיגה 1,000 חתימות!
- 01/09/2018
- העצומה השיגה 500 חתימות!
- 26/08/2018
- העצומה השיגה 100 חתימות!
- 26/08/2018
- העצומה נפתחה