טיפול בהטרדות מיניות בצבא

מספר חתימות
157 |
|
150 | |
הטרדה מינית היא פגיעה בכבוד האדם, בחירותו, בפרטיותו ובזכותו לשוויון. היא יכולה להופיע במגוון דרכים ואופנים, החל מביצוע מעשים מגונים ועד ביזוי והשפלה על רקע מיני.
הטרדה מינית פוגעת בזכויות האדם הבסיסיות של הנפגע, בזכויותיו לכבוד ופרטיות, חירות וחיים וביטחון. תפקיד המדינה הוא להגן על זכויות האדם הבסיסיות והטבעיות של כל החיים בה ועצם הפגיעה הנפוצה באופן יחסי בזכויות אלו על ידי הטרדה מינית היא בעיה אזרחית חמורה.
תופעת ההטרדות המיניות קיימת בהיקף נרחב בצבא ועל אף מאמציו הרבים לטפל בה, היקף הטיפול המשפטי אינו נרחב מספיק. למרות שטיפול משפטי הוא לא תמיד הדרך היעילה והטובה ביותר לטפל בבעית ההטרדות המיניות, הירידה בכמות התלונות ביחס לכמות הדיווחים בשנים האחרונות מעוררת תהייה ומצביעה על בעיה.
ניתן לראות שכמות התלונות במשטרה הצבאית לאורך השנים האחרונות לא השתנתה משמעותית ולעומתה, כמות הדיווחים על הטרדות מיניות עלתה בצורה מתמדת. ניתן לשייך את העלייה הזו בין השאר לתנועות רבות המעודדות נפגעי הטרדות מיניות לשתף ולדבר על כך, ולא להתבייש במה שעבר עליהם/ן, ביניהן גם תנועת #Me_Too. לעומת זאת, כמות המודעות החברתית אל ההליכים המשפטיים שעוקבים אחרי הדיווח לא הועלתה באותה המידה, ולכן לפי דעתנו, ניתן למצוא הפרש משמעותי בין מגמת ההתקדמות של שני התהליכים. זו בעיה מכיוון שתהליך הגשת התלונה והטיפול המשפטי הוא תהליך חיוני וחשוב להפחתת הטרדות מיניות (דרך הרחקה, שמירה על נורמות חברתיות והרתעה).
ישנן הרצאות ואירועים רבים המתקיימים במסגרת הצבא בניסיון להוריד את אחוז ההטרדות המיניות ולעודד דיווח. אנו חושבות שבאירועים אלו צריך לשים יותר דגש על התהליך המשפטי ולעודד נקיטת פעולה. כמו כן, יש להנגיש את האפשרות של הגשת תלונה במצ"ח ולתת זכויות שיאפשרו למדווח להתלונן ללא פחד מהשלכות המקצועיות, החברתיות והצבאיות ככלל.
אנו פונות אל הצבא בבקשה לראות את המגמה המדאיגה ולהגיב בהתאם אליה! יש להעלות את המודעות לחשיבות העניין ולהתייחס אליו בחשיבות הגבוהה המגיעה לו!
ציר הזמן של העצומה
- 30/04/2019
- העצומה השיגה 100 חתימות!
- 30/04/2019
- העצומה נפתחה