שבעה באוקטובר, הסיפור של סורוקה בשבע דקות, יומן מלחמה
מספר חתימות
46 |
|
50 | |
לכבוד:
הנהלת בית החולים סורוקה
"שבעה באוקטובר, הסיפור של סורוקה בשבע דקות – " יומן מלחמה"
אירועי השבעה באוקטובר היו מכוננים. לצד מראות טבח קשים, צפו ועלו סיפורי גבורה רבים.
בית החולים סורוקה בחר לציין את אירועי הטבח בסרטון קצר שפורסם באתר בית החולים. עם זאת, אלו מאיתנו שנחשפו לסרטון מעידות כי עולה ממנו טון צורם.
בראיונות באה לידי ביטוי התמודדות צוות "הרופאים והאחיות" עם אירועי אותו יום נורא. המשפט נאמר פעמיים, כאשר פעם אחת ע"י מנהל בית החולים עצמו, תוך השמטה של מגזר שלם של צוות רפואי, "הרופאות".
ניתן להניח כי ההנהלה אכן מכירה בפעילות הרופאות הגיבורות שעבדו באותו היום והצילו חיים אך כל זה מן הפה אל החוץ.
אנחנו רופאות בית החולים בוחרות לא להתעלם מן הניסוח הנ"ל. איננו מחפשות יח"צ, אם כי שוויון בשיח, המתבקש מכל הדרגים בבית החולים. רק אם נדע להטמיע את השיח המכבד והמכליל נוכל לקוות כי הציבור יתחיל להפנים את השוויון בנוגע למעמד הנשים העוסקות ברפואה.
קצרה היריעה מלתאר את השותפות המקצועית של הרופאות במלחמה, בכל שלבי הכשרתן, החל בסטודנטיות, סטאז'ריות, מתמחות, וכלה במומחיות ותיקות בקרב כלל החטיבות בבית החולים, כאלה שנדרשו להגיע מתוקף תפקידן וכאלה שהגיעו על דעת עצמן לתת כתף למאמץ הקולקטיבי.
אנו מצרות על כך ובוחרות להאיר את עינכם לכך כי בית החולים הנציח בסרטון את נרטיב הרופא הגבר, המקצועי, העשוי ללא חת והאחות האישה, הרחמנייה והמלטפת, כמרכיב קרדינלי מהדרך בה בחר בית החולים לציין את אירועי ה- 7.10.
כן, צוות "האחיות" גם ליטף, הרגיע וניחם פצועים אבל מדובר בנשים מקצועיות, למודות ניסיון, בעלות ידע רפואי רב ותרומתן לטיפול בפצועים ניכרה, מעבר ל"ליטוף". לצערנו, בסרטון קיים בעינינו עיוות המציאות, המשמר את הנרטיב המיושן והמקטין של דמות האישה, ויש צורך בעבודה קשה וממושכת של כל הגורמים לגדוע אותו מקרבם.
הגיע הזמן שהשיח ידביק את הקצב של המעמד הראוי לרופאות בכל הדרגים בבית החולים. אנו מקוות שהמסר אותו אנו מנסות להטמיע אכן יתקבל ע"י הגורמים הרלוונטים. ויעביר את התחושה של חוסר ההכרה בתרומה שלנו.
בברכה,
הרופאות החתומות מטה