דרושה רפורמה בתחום הסיעוד

דרושה רפורמה בתחום הסיעוד

מספר חתימות

53
 
100,000  

 בשנת 1994 נחקק חוק ביטוח בריאות ממלכתי, שהסדיר את כיסוי כל תחומי הבריאות של אזרחי מדינת ישראל. תחום אחד ויחיד נותר מחוץ לחוק: סיעוד (ביטוח ואשפוז). "בקרוב נטפל גם בתחום זה", חזרו ואמרו לנו המחוקקים והממשלות מאז ועד היום. "בינתיים, תסתדרו בעצמכם".

אכן, בשנת 1994 מספר מקרי הסיעוד היה, יחסית לעכשיו, נמוך למדי, בעיקר עקב תוחלת החיים הנמוכה. מאז חלה מהפכה: בעזרת הרפואה המודרנית, המוּדעות למזון בריא ולכושר גופני עלתה תוחלת החיים בקפיצת מדרגה וממשיכה לעלות. יחד אתה, מזנק מספר מקרי הסיעוד, וגם אצלם עולה תוחלת החיים! סטטיסטית, כל אדם רביעי בישראל יגיע למצב סיעודי!   

אירוע סיעוד הוא אירוע מורכב ומפחיד, כאשר לפחות 7 רשויות מוסדיות וממשלתיות, ברמה הארצית והמקומית, מעורבות מול הנזקק ומשפחתו. העלויות עלולות להגיע ל - 15.000 ש"ח/חודש למשך שנים לא מעטות! אירוע סיעודי עלול לפרק משפחות, לגרום לצאצאים למכור נכסים כולל דירת מגורים ולפגום באופן קשה באיכות החיים וברמת החיים של כל הסובבים את הנזקק לסיעוד. כל זאת מעבר לסבל הנפשי והגופני הנגרם לנזקקים עצמם.

ביטוח סיעוד גם הוא עניין יקר, ופעמים רבות אין המבוטח מקבל את המגיע לו בשל ניסוח כזה או אחר של הפוליסה. לדוגמה, כמיליון מבוטחים שבוטחו בזמנו ביטוח קולקטיבי דרך החברות בהן עבדו אִבְּדו כליל גם את הביטוח וגם את כספם ששולם משך עשרות שנים לחברות הביטוח, זאת בעקבות דרישת חברות הביטוח והחלטה שרירותית של המפקח על הביטוח.

שר הבריאות, הרב יעקב ליצמן, יזם לפני מספר שנים רפורמה כוללת בתחום הסיעוד, כדי להכליל את הנושא במסגרת חוק הבריאות הכללי וכדי שהמדינה תיקח אחריות גם עליו (בגוגל: "ביטוח ציבורי בתחום הסיעוד - מתווה לרפורמה" יולי 2011). לצערם הרב של אזרחי מדינת ישראל, ראש הממשלה דחה את הצעתו זו הן בקדנציה הקודמת בה שירת שר הבריאות ליצמן כסגן שר הן בממשלה הנוכחית. לכן הרפורמה בסיעוד איננה נמצאת כלל במסגרת התקציב הדו-שנתי העובר עכשיו תהליך חקיקה בכנסת

שדולת הגמלאים בכנסת, ובראשה חה"כ נחמן שי ואיציק שמולי, עשו ועושים ככל יכולתם לסייע ולהעביר את הרפורמה. אולם חסרה להם תמיכה של חברי הכנסת החברים בקואליציה. 

מי יכול לעזור לנו? ההסתדרות! יוה"ר אבי ניסנקורן, הכריז פעמיים על שביתה כללית במשק למען המבוטחים בביטוח סיעודי קולקטיבי (כמיליון בני אדם) אבל ביטל פעמיים את הכרזתו לאחר שקיבל הבטחות מאת שר האוצר: פעם אחת בדצמבר 2015 ופעם נוספת לפני כשלושה שבועות. בשני המקרים הבטיח שר האוצר כי "תוקם וועדה אשר תגיש המלצות תוך 3 חודשים" אולם הוועדה שהובטחה בשנת 2015 לא הוקמה ולא הגישה המלצות. מה יהיה על זו שהובטחה עכשיו?

ישראלי/ת יקר/ה - עזור לעצמך, למשפחתך ולשאר אזרחי ישראל. חתום על העצומה, הפץ אותה לחברים ומכרים ופנה בכתב ובעל פה לכל גורם העשוי לסייע!

יוזם העצומה עמוס שבואלי

חבר בעמותה החיפנית "שדולת גמלאים חיפה"

חבר בארגון החברתי, א-פוליטי, חוץ-פרלמנטרי, "הקואליציה למען רפורמה באשפוז ובביטוח הסיעודי" 

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

15/12/2016
העצומה השיגה 50 חתימות!
07/12/2016
העצומה נפתחה