הצטרפות למאבק עובדי/ות ההוראה לקידום וחיזוק מעמדם
מספר חתימות
4,575 |
|
5,000 | |
המאבק יוצא לדרך!!
אנחנו אומרים דיי לדיבורים, דיי לרמיסה, דיי לחבטות, דיי להתדרדרות במעמד עובדי/את ההוראה!
חשוב להדגיש שמאז ומתמיד עובדי ההוראה נכללו בסקטור הציבורי ומעולם, במצבי חירום בעבר ו/או בשביתות ממושכות לא נפגע שכרם, לא אויימו ביציאה לחל"ת ומעולם לא פגעו במספר ימי החופשה בחופש הגדול (ראו תקופת החירום במלחמת המפרץ).
אולם בשנים האחרונות אנו עדים להיחלשות ארגוני המורים, מסיבות כאלו ואחרות ובראשן השחיתויות בארגונים שהחלישו את כוחם מול האוצר והפכו אותם לסחיטים, דבר שהביא שוב ושוב את הארגונים לחתום על הסכמי שכר שלא רק שלא הטיבו עם עובדי/ות ההוראה אלא הרעו את תנאי עבודתם ופגעו בשכרם, כדוגמת "אופק חדש".
דוגמא עדכנית לכך הוא ההסכם האחרון עליו חתמה יו"ר הסתדרות המורים, הגב' יפה בן דויד ובו יצרה תקדים שמעולם לא היה ועל פיו הוחרגו עובדי/ות ההוראה מהמגזר הציבורי בעוד השכר של כלל הסקטור הציבורי לא נפגע. הסכם תקדימי זה פגע והרע עם עובדי/ות ההוראה והעצים את ההסתה, הקלה על ההדק, כלפיהם.
שכר עובדי/ות ההוראה בחופש הגדול הוא נגזרת חודשי עבודתם במהלך השנה כמפורט: בעבור כל חודש עבודה בחודשים ספטמבר-יוני, מכסת ימי החופשה בחופש הגדול הינה 6 ימים ביסודי ו-7 ימים בחט"ב. פועל יוצא שהשכר השנתי שלנו מחושב בעבור 10 תשלומי משכורת הנחלקים על פני 12 חודשים. על כן, החזרת ימי עבודה בחופש הגדול בעודנו מלמדים מהבית, דינם כעבודה ללא שכר.
בהמשך להסכם זה, שתחולתו חלה עד למועד 18.4.20, פרסם משרד החינוך בתאריך 19.4.20 מתווה ללמידה מרחוק על פיו נדרשים עובדי/ות ההוראה להמשיך בעבודתם מהבית בזמן שמוסדות החינוך סגורים כשמסתבר שבשעת חירום זו, עלינו נשענת הנעת המשק והחזרה לשגרה, בשעה זו כשהורים רבים יושבים עם ילדיהם בבית ומעריכים מיום ליום את הצורך בעובדי/ות ההוראה ואת המשמעות של החוסר בהם.
בד בבד התקבלה החלטת הממשלה לשעת חירום מס' 4996 (תקשי"ח) אשר צמצמה את היקף העבודה של עובדי/ות ההוראה מהבית עד ל-50% לכל היותר וקובעת כי השלמת יתרת העבודה תעשה בחודשי יולי-אוגוסט.
תקשי"ח זה מהווה פגיעה יסודית בעובדי/ות ההוראה ומביא לאפלייתם משאר העובדים/ות במגזר הציבורי.
לא יעלה על הדעת, ולא ניתן לנצל אותנו ואת עבודתנו בשעה זו, לא ניתן לדרישה מאיתנו להתנדב בשם סולידריות להתממש, בעוד יתר המגזר הציבורי ובכללם שרים, חברי כנסת, מנכלים והעומדים בראשי ארגוני המורים ממשיכים לקבל את שכרם וימי חופשתם, לא נפגעו.
זה הזמן לפעול לפני שיהיה מאוחר מדי, לא נוכל לתבוע בעתיד את היקף משרתנו, שנפגע!
אנו קוראות להכרה במערכת החינוך כמערכת חיונית, ללא תלות במקום וזמן ולפיכך הכרח שעובדי ההוראה יוגדרו כעובדים חיוניים. עובדי ההוראה מופלים משאר הסקטור הציבורי ונחשפים לאי שוויון באשר לשכרם וימי החופשה שלהם.
מתווה הפעולות העולות מן האמור:
- הגשת עתירה לבג"ץ כנגד אפליית עובדי ההוראה, החרגתם משאר הסקטור הציבורי ופגיעה בהם ולפיכך העתירה תבקש להגדיר את עובדי ההוראה כעובדים חיוניים.
- הגשת עתירה לבג"ץ בגין הפליית עובדי/ות ההוראה בסיכון.
- הגשת תביעה ייצוגית לבית דין לעבודה בדבר הפגיעה בשכר המורים ובימי החופשה של המורים, על כל המשתמע מכך.
זכרו - כוחנו הוא בקולנו ובאחדותנו!
מבקשות להבהיר באופן שאינו משתמע לשתי פנים שאנו גוף עצמאי ובלתי תלוי, איננו מייצגות אינטרסים של אף גוף ו/או ארגון ועבודתנו/פעולותינו נעשות בהתנדבות בלבד.
עובדי הוראה שטרם הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק מוזמנים להצטרף לקבוצה כדי לקחת חלק בתביעה הייצוגית העתידית-
https://www.facebook.com/groups/454392615406698/?ref=share
בברכת בריאות והצלחה
נעמי נחמן- עורכת דין לדיני עבודה
שיראל לוי עטר- עובדת הוראה
ציר הזמן של העצומה
- 23/04/2020
- העצומה השיגה 2,500 חתימות!
- 13/04/2020
- העצומה השיגה 1,000 חתימות!
- 12/04/2020
- העצומה השיגה 500 חתימות!
- 11/04/2020
- העצומה השיגה 100 חתימות!
- 03/04/2020
- העצומה השיגה 50 חתימות!
- 02/04/2020
- העצומה נפתחה