הם או אנחנו
מספר חתימות
72 |
|
10,000 | |
פורסם בתאריך: 22/02/2009
אנו החתומים מטה מבקשים ממשרד הבינוי והשיכון לפתוח את חריש לכל דיכפין ולאפשר הקמת כפר נופש אקולוגי ביישוב.
בחודש אוגוסט 2008, החל משרד הבינוי והשיכון לשווק את היישוב חריש שבשומרון (מועצה מקומית קציר-חריש) כעיר חרדית שתתחיל את דרכה עם 10,000 יחידות דיור. העובדה שבמקום גרים כ - 1300 איש, יהודים, ערבים, חילוניים ודתיים, לא הפריע לאף אחד לרוץ הלאה עם התכניות.
גילה כהן, גרה בחריש כבר ארבע שנים. גילה אלמנת צה"ל, קנתה שם דירה, עם פיסה קטנה של אדמה, פינתה זבל, חרשה, עדרה, נטעה עצים ושתלה שתילים ובחריש, כך היא אומרת, היא רוצה להישאר עד יומה האחרון. הסיכויים לכך הולכים וקטנים ככל שמתקדמת התכנית לבנות סביב ביתה עיר חרדית.
חריש החלה את דרכה כשאריאל שרון כיהן כשר השיכון, עם תשתיות לעיר. כבישים רחבים, תשתיות מים וחשמל וחומה סובבת את מה שהיום הוא טבע יפיפה, פורח כלניות ורקפות, קידה שעירה ורותם, חרובים, אלונים ואלות ארץ ישראליות.
ראשוני המתיישבים בחריש, היו עולים מקווקז, שאר יחידות הדיור שנבנו בשני רחובות מרוחקים זה מזה, הוצעו בזמנו לאנשי משרד הביטחון במחיר טוב ורבים, קנו שם "נכס" להשכרה ומעולם לא עברו להתגורר ביישוב. כשאביגדור קהלני כיהן כשר לביטחון פנים, חיפש פיתרון למלחמה של משפחות פשע ברמלה. מסיבות השמורות עמו, הגלה מרמלה לחריש את משפחה קראג'ה, משפחת בני מיעוטים הנמנית על משפחות הפשע הידועות בארץ ובאחת, ננטשו 159 דירות מגורים !
שלוש שנים עמד היישוב בשיממונו עד שהגיעו אליו חברי גרעין תורני, תלמידי הרב קוק. 65 משפחות. "גרעין קסום של אנשי תורה ועבודה" אומרת עליהם גילה. חברי הגרעין הקימו שני בתי ספר, לבנים ולבנות והפכו את חריש למרכז חינוך תורני ליישובי הסביבה. לאט לאט, מצאו את דרכם לחריש גם נאמני הארי קרישנה שהתמקמו ברחוב הקוטג'ים והיום, אין בנמצא דירה ריקה, לקניה או להשכרה.
השם פעמיו לחריש, נתקל בראש ובראשונה בהזנחה. בצומת הכניסה שלט דרכים אחד המצביע לכיוון ההפוך למצפה אילן ולריחן, חריש לא שם. את שלט ה"עצור" שנפל, אף אחד ברשויות האחראיות, לא טרח להחזיר. במע"צ טענו שהכביש אינו באחריותם ואילו מועצת קציר חריש, ענתה למכתב פנייה של גילה בנושא ל"אנו נפעל מול מע"צ בדרגים גבוהים יותר לבירור האחריות לטיפול בכביש".
בשנת 2008 אמר ראש מועצת קציר חריש ניסים דהן " מאז נכנסתי לתפקידי אנחנו משקיעים המון מאמצים לתקן את ההזנחה של עשר השנים האחרונות, תיקנו כביש גישה, תאורת רחובות, תיקנו בורות וגזמנו עצים" אך מאמצי המועצה, כמעט ואינם ניכרים בשטח.
"ניסים דהן, ראש המועצה הממונה של קציר חריש הוא איש ש"ס והוא "הושתל" כאן, כשראש המועצה הקודם פותר עקב אי סדרים", מספרת גילה "דהן אינו מכיר את חריש כלל ומשימתו היא להקים כאן עיר חרדית".
העיר החרדית בחריש, תוכננה ללא ידיעת התושבים וללא מעורבותם. כל הישיבות בעניינה, נעשו ללא נציג של התושבים ועל כך מוחה גילה "ההתנהלות הזאת לא לגיטימית ובמדינה שלנו מספיק לעשות דברים לא נכונים ואחר כך להקים וועדות חקירה".
במשרד השיכון לא סותרים את דבריה הכואבים של גילה, היודעת שברגע שתקום עיר חרדית סביב ביתה, תאלץ לקום וללכת. "עלי לציין שהערותיך לגבי המצב העכשווי ועתידו של היישוב הינן נכונות והן ידועות לנו" עונה לגילה שלומית מור, מנהלת מחוז חיפה במשרד השיכון.