קידום החקיקה בהחמרת הענישה כלפי גברים המתנהגים באלימות בנשים

 קידום החקיקה בהחמרת הענישה כלפי גברים המתנהגים באלימות בנשים

מספר חתימות

13
 
200  
פורסם בתאריך: 11/01/2023
 

לכבוד קהל הציבור שלום,

אלימות נגד נשים היא תופעה חברתית עולמית בקרב כל המעמדות התרבויות והגילאים. אלימות נגד נשים נובעת בעיקר ממאזן הכוחות המגדרי בחברה, שתומכת לטובת הגברים. בשל אלימות זו, נשים רבות חוות בפגיעה בזכויות הטבעיות שלהן עקב הפגיעות הרבות בין אם זה בגופן,ברכושן,או בנפשן. הפגיעה הנפשית באישה המוכה גורמת להצפת חששות אשמות, ורגשות אצל האישה למשל:בושה , כעס , אובדן צער, והאשמה עצמית. תחושות אלו גורמות לנשים לפחד לעזוב את בן הזוג ומקומן, ו״לפרק״ את משפחתן.

למרות התפתחות מעמד האישה לאורך השנים,התופעה אינה חודלת מלהתקיים ואפילו רק מתחזקת לאורך השנים. לפי נתוני הסקר,יותר מ-200,000 נשים בישראל נפגעות מאלימות מדי שנה, ורק רבע מהן מדווחות לרשויות.

חקיקה היא הגורם הראשון המשפיע על הענישה בכלל ועל ענישה בעבירות אלימות כלפי נשים בפרט. קביעת עונשי מינימום לעבירות מסוימות מחייבת את השופטים. אך לא נקבעו בחוק עונשי מינימום בעבירות של אלימות נגד נשים וכלל במשפחה. גם בעבירות שנקבעו עונשי מינימום בגינן בית-המשפט רשאי להפעיל שיקול דעת בענישה. כך, למעשה, גם בעבירות שבהן ראה מחוקק צורך לקבוע רף ענישה מינימלי מסוים, שופט יכול להקל על המורשע על-ידי קביעת רוב העונש הזה כמאסר על תנאי.

אחת מהסיבות שמקרי אלימות אלה לא פוסקים, זה חוסר החמרת הענישה כלפי הגברים. כיום מלא גברים שהורשעו בדין על אלימות כלפי בת זוגן, הרשויות נתנו להם שיקום לגברים אלימים שחלקם עוזבים באמצע, או שנתנו להם דין של מאסר בכלא אך שוחררו מוקדם מהרגיל, לכן כלל הגברים מאפשרים לעצמם לחזור על אותה הטעות שוב, או שהם מאפשרים לעצמם להתנהג לנשים כרצונם כי אין אכיפה מספיק חזקה כלפיהם וכך אינם מפחדים ונרתעים מהחוק.

עצומה זו נועדה בכדי לעורר את תשומת ליבם של כל אזרחי ישראל , הממשלה והרשות המחוקקת בנושא האלימות נגד נשים. כיום מאות אלפי נשים בכל שנה נמצאות במצב שהן מוכות על ידי בן זוגן , ומצב זה אינו יכול להימשך ולעבור לסדר היום, ולכן מצב זה זה חייב להיפסק!!!

כולנו כחברה אחת וכולנו צריכים להפעיל לחץ על רשויות השלטון שיביאו לשינוי בחקיקה ויחמירו את עונשם של הגברים במטרה לצמצם ולמנוע את מקרי האלימות בנשים.

 

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו