גשר צומת נמיר וקק״ל

עד כה נאספו: 1,073 חתימות.
שלום רב אנו מבקשים לקדם גשר המחבר בין השכונות אזורי חן לרמת אביב גימל. (מעל צומת נמיר וקק"ל)
הקמת הגשר הינה דרישת בטיחות הכרחית וחיונית.
כביש דרך נמיר הינו כביש אשר עמוס ברוב שעות היממה. נהגים נוסעים במהירות מופרזת ולעתים אף לא עוצרים באור אדום או כתום. מדובר בצומת המהווה סכנה להולכי רגל, שכן בחלק מהמקרים רכבים יכולים לסטות מהכביש ולעלות על המדרכה בה עומדים הולכי הרגל והם עשויים להיפגע ובמקרים קשים יותר, למצוא את מותם. השטח הפנוי להולכי הרגל הממתינים לרמזור הינו מצומצם למדי.
אנו מוצאים כי חיוני להקים את הגשר בשל הסיבות הבאות:
1. בטיחות לילדים. מרבית הילדים המתגוררים ברמת אביב גימל משויכים לבית הספר התיכון "תיכונט" המוקם בשכונת אזורי חן. חלקם מגיעים לבית הספר ברגל או באמצעות אופניים. הקמת הגשר תסייע להם להגיע בבטחה אל בית הספר מדי בוקר ובחזרה אל ביתם.
כמו כן, המעבר הזה ישמש אותם לביקור חברים בשכונות הסמוכות, בני משפחה וכיו"ב וכן יסייע להגביר את העצמאות שלהם, שכן בגילאים אלו הם מנהלים חיי חברה עצמאיים (צופים, ביקור אצל חברים, ספריות, מגרשים ועוד)
2. צומת זה משמש מעבר להולכי רגל ורוכבי אופניים העושים את דרכם לכיוון טיילת תל ברוך, אם זה לשם פעילות ספורטיבית או כדרך הגעה למחוז חפצם. קהל זה אף הוא נמצא בסיכון מפאת הנתונים אשר הוזכרו מעלה.
3. נגישות. השכונות הסובבות את הצומת וביניהן: רמת אביב גימל, אזורי חן, גימל החדשה, נווה אביבים, רמת אביב החדשה, הגוש הגדול ולמד החדשה הינן שכונות הידועות בתחושת הקהילתיות שלהן והמעורבות בין תושבי השכונות. צומת זה משמש את תושבי כל השכונות האלו למעברים לצרכיהם השונים. גשר אשר יוצב שם יוכל להנגיש את המעבר לאוכלוסיה רבה יותר, לרבות קהילת ילדים צעירים יותר ותושבים המוגבלים בתנועתם שכן, הרמזורים היום בצומת נמיר קצרים מאד ולא מאפשרים מעבר רב
4. כעיר שמעודדת הליכה ועם שינוי הפרמידה ודאגה להולכי הרגל , אנו מבקשים לקדם גשר אשר יעודד גם רכיבה בטוחה והליכה ברגל.

05/04/2022
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
31/03/2022
23/03/2022