הצעת חוק להקמת בית דין לענייני אונס ותקיפות מיניות.

הצעת חוק להקמת בית דין לענייני אונס ותקיפות מיניות.

מספר חתימות

884
 
10,000  

תופעת מקרי האונס וההטרדות המיניות הינה נרחבת הרבה מעבר למתואר בדיווחי הסטטיסטיקה, רק 13% ממקרה האונס מדווחים,  נשאלת השאלה מדוע רק 16% מדווחים? 

מעדויות של מתלוננים ומתלוננות על אונס והטרדה מינית עולה, שהמתלוננים חווים ״אונס שני״ על ידי מערכות החוק והמשפט, בכך שהם עומדים בפני חקירות צולבות, פולשניות, על ידי אנשים שלא עברו הכשרה והתמחות בטיפול במקרים אלה. 

כל אדם שעבר אונס או הטרדה מינית, חווה תופעה מקבילה ל"הלם קרב", חש בושה, האשמה עצמית, השפלה כאדם, פחד וחרדה שמובילים להסתגרות וצמצום הביטוי של יכולות וכישורים, כלל האנרגיה מופנית לשמירת הסוד ולהישרדות שלאחר הטראומה. האירוע נשאר חי ומפעם בכל תחומי החיים.

הנפגעים והנפגעות אונסים עצמם לשתוק.

הטיפול בנפגעי ונפגעות אונס דורש רגישות, התמחות ייחודית בכל הקשור לתהליכים הנפשיים, הרגשיים והתפקודיים שעוברים על נפגעי תקיפה מינית. כיום, הטיפול בקורבנות התקיפה המינית, נתון בידי אנשי חוק ומשפט חסרי ידע, מיומנויות ומומחיות, לכן תהליכי החקירה וההכרעה המשפטית מושפעים מהשקפות העולם שלהם, מהעמדות האידיאולוגיות שלהם, ההנחות הסמויות או הדעות הקדומות שלהם שמשפיעים על מיצוי הדין. רק הכרה חברתית באונס ומיצוי הדין עם התוקף, רק הם יביאו לשיקום מלא של נפגעי התקיפה המינית.

עלינו להבין כי תקיפה מינית הינה תופעה חברתית של מעשי טרור, המבוססים  על יחסי כוח ושליטה, מדובר במעשה אלים ותוקפני שבא לידי ביטוי בתחום המיני.

כפי שבעבר  הגיעו להכרה כי יש צורך להקים בית דין ייעודי לענייני משפחה, מכיוון שענייני המשפחה הם נושאים הדורשים התייחסות מיוחדת והתמחות מקצועית שלא מתאפשרת בבית דין רגיל.

כך כיום, עולה הצורך בהקמת בין דין ייחודי ומיוחד לענייני תקיפה מינית. בית דין שיבטיח הקשבה מעמיקה לסיפורי ה"שואה״ הפרטיים של הנאנס/ הנאנסת וכל מי שעבר תקיפה מינית.

״הטענה הכללית היא שלמרות השינויים בחקיקה, הגדרת האינוס לא השתנתה בתפיסתם של נציגי רשויות החוק, בתפיסה זו עודנה מעצבת ומכתיבה את פרשנותם לאירועי אונס״ - עירית נגבי/ סיפורי אונס בבית המשפט, רסלינג 2009.

 ״אני רוצה שאנשים יפסיקו לשאול איך ולמה לא סיפרת אלא יגידו כל הכבוד שהצלחת. הלוואי ויכולתי להראות לכם שכמעט רוב הנאנסים והנאנסות שומרים את בסוד את מה שקרה להם והדבר היחיד הלא נורמאלי בסיפור הוא האונס ולא הסוד שנשמר״ - עמותת יחד מחושך לאור.

התבטאות של  פרקליטה שמסבירה לנאנסת למה סגרו לה את התיק: ״אני מאמינה לך שנאנסת אבל החלטנו לסגור את התיק כי הוא לא הבין באותו רגע שהוא אונס אותך, הוא גם לא השתולל והרביץ לך, כמו שהיית מצפה מאנס מצוי״.

בכוונותינו לעורר מודעות ותמיכה לשם חקיקה והקמת בתי דין מיוחדים לטיפול בתופעה כה נפוצה, שמיימדה העצומים נחשפים יותר ויותר לאחרונה.

לילי שלם, עובדת סוציאלית קלינית

גילה דטנר, עובדת סוציאלית / מטפלת משפחתית

גיא דובר, אקטיביסט

*** בבקשה הפיצו ושתפו !

אנו נדרשים להוכיח "עניין לציבור" על מנת שנוכל לנסח הצעת חוק פרטנית שתוגש למליאת הכנסת.

עזרתכם הכרחית!

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

05/06/2016
העצומה השיגה 500 חתימות!
31/05/2016
העצומה השיגה 100 חתימות!
30/05/2016
העצומה נפתחה