רצח תאיר ראדה
מספר חתימות
66 |
|
60 | |
אנחנו תלמידי כיתה י"ב בבית ספר אורט חינוך עכו ע"ש דרסקי , נתבקשנו במסגרת לימודי אזרחות לבחור בנושא אזרחי (תלקיט אזרחות) , ולעקוב אחריו בתקשורת במשך תקופת זמן של כחודש וחצי . הנושא אחריו בחרנו לעקוב הוא פרשת רומן זדורוב על הרצח של תאיר ראדה ז"ל , נושא שמעורר הדים רבים בתקשורת מצד המתנגדים והתומכים להחלטות בית המשפט , דבר המסב את תשומת ליבם של רבים מאזרחי המדינה.
בעבודה היינו צריכים לעקוב אחרי נושא תקשורתי חדשותי ולראות את השפעות התקשורת על האזרחים במדינה ועל דעותיהם האישיות. כהכנה לעבודה למדנו לעומק על התקשורת ועל זכויות האזרח. לאחר שחיפשנו נושאים שמעוררים עניין במדינה נתקלנו בפרשת רומן זדורוב על רצח תאיר ראדה ז"ל.
פרשה זו התחילה בתאריך 6 בדצמבר 2006 כשנרצחה תאיר ראדה ז"ל בתא שירותים בבית ספרה בקצרין. תאיר הייתה אז בת 13. מאותו היום החלה חקירה ממושכת וארוכה על מנת למצוא את הרוצח שרצח את תאיר. לאחר הרצח משטרת ישראל ראתה לנכון לפי ממצאי רבים שרומן זדורוב הוא הרוצח ובמהלך החקירה רומן זדורוב הודה בכך שהוא רצח ואף שיחזר את הרצח. בית המשפט גזר עליו מאסר עולם. לאחר שהורשע זדורוב הגיש בקשה לדיון נוסף בבית המשפט המחוזי בנצרת ולאחר דיון זה הודיעו כי הוא עדיין יורשע וכי לא הוכחה חפותו. באוקטובר 2014 ערער זדורוב בשנית לבית המשפט העליון בכדי להוכיח את חפותו ובתאריך ה-23 בדצמבר 2015 דחה בית המשפט העליון ברוב של שני שופטים נגד אחד את הערעור, והותיר את פסק הדין המרשיע על כנו. בעל דעת המיעוט, השופט יורם דנציגר, סבר כי יש לזכות את הנאשם מחמת הספק.
בעקבות הוויכוח רצינו לבדוק לעומק את שני הצדדים. אחרי בדיקה מעמיקה ומחקר ארוך , קראנו את אירועי המשפט - הודאתו של רומן זדורוב , פסק הדין ודעות שונות ורווחות של אנשים אשר מעורבים בסיפור כמו למשל , אילנה ראדה אמה של תאיר ראדה ז"ל שנרצחה על ידי רומן ולמרות כל מה שעברו בעשרת השנים עדיין אמה חושבת שרומן זדורוב לא הרוצח.
ציר הזמן של העצומה
- 13/03/2016
- העצומה השיגה 50 חתימות!
- 12/03/2016
- העצומה נפתחה