מצילים את נחל גליל-ים
מספר חתימות
254 |
|
424 | |
אז קודם כל - גם לנו בהרצליה יש נחל! אבל - הנחל הזה נמצא בסכנה חמורה ומיידית!
הנחל מתחיל ברחוב העצמאות, שם הוא סגור בתעלה ומגיע לים תוך שהוא עובר ליד קיבוץ גליל ים ובפארק גליל ים.
שתי גדותיו הן פנינות טבע נדירות ועשירות בחי ובצמח, מאוימות ע״י תוכנית בנייה שעלולה להעלים אותן.
המקטע שנמצא בסכנה, ושאותו אנחנו רוצים להציל, מעניין וחשוב מאוד מהרבה בחינות:
- קודם כל, הנחל הוא ערך טבע חשוב, על גדות הנחל מטיילים עם כלבים, ילדים משחקים, ציפורים מקננות, גרים בו עטלפים, קיפודים, דורבנים, תנים, צפרדעים וחיות אחרות.
- לנחל יש פוטנציאל אקולוגי גדול. עם התייחסות אקולוגית מתאימה הוא ילך וישגשג אף יותר. הוא בית גידול ייחודי באזור למינים של בעלי חיים שלא יימצאו את מקומם באזור בלעדיו.
כמו כן הנחל מנקז אליו חלק גדול ממי הגשמים של הרצליה ומוביל את מי השטפונות ממרכז העיר ונווה ישראל לכיוון הים דרך פארק גליל ים מדי חורף.
- לפני כחודש וחצי גילינו על התוכנית כאשר קבלן מטעם עירית הרצליה החל בביצוע עבודות חפירות ובניה מסיביות באזור הנחל ובחורשת האקליפטוסים הוותיקים.
- אנחנו - קבוצה של תושבי השכונה ופעילים למען הטבע - פנינו לעיריה וביקשנו לראות את התכניות.גילינו שהם לא הועלו לאתר.
- הסתבר שהעיריה מבקשת לבנות מבנה לבית ספר שמתבסס על חלק מהנחל והנחל עצמו יוכנס לתוך צינור תת קרקעי, ובעצם יעלם לגמרי.
- בעקבות פעילות הקבוצה שלנו שעוררה לחץ ציבורי, העירייה הסכימה לבטל את הכנסת הנחל לתוך צינור, אבל יחד עם זאת לא הסכימה לשנות את תכנון החלק של בית הספר שעומד בתוך תוואי הנחל, ומבקשת לבנות קיר בטון שיכנס 5מ לתוך אפיק הנחל.
- העלמת גדות הנחל ומקטעים ממנו קוטעת את המסדרון האקולוגי וגם את הקישוריות העירונית בין חלקי העיר השונים, בין השכונות ובין קהילות.
נחל הוא מערכת מורכבת ודינאמית, בניית קיר בטון תשנה את התיפקודים ההידרולוגיים של מקטע הנחל , תמנע חילחול מים לקרקע והעשרת מי תהום ותעלה את הסיכויים להצפות ולשחיקה מוגברת של הגדה המזרחית. זה יהווה לא רק פגיעה במערכת האקולוגית הנחלית וסביבתה, אלא עלול לגרום לפגיעה בתשתיות, ברכוש ואף בנפש.
בגלל זה יש חוק להגנה על נחלים - תמ״א 1, שקובע במפורש ש-5 מטר מהגדה אסור לבנות כלל, וב100 מטר הנוספים מותר לבנות בהתחשבות בתנאי הנחל והקרקע.
אנא חיתמו על עצומה זו ובכך תביעו את תמיכתכם בבקשתנו מהעירייה לשנות את תכנית המבנה כך שתתחשב בנחל ותשאיר לו את המקום שמגיע לו חוקית (5מ' מכל גדה ושטח השפעה), תכנון שמתחשב בזרימה החורפית ובטיחות לתלמידים, צרכים עתידיים של הקהילה, קשר בין בית הספר לטבע , טיילת נגישה לתושבים וכמובן שמירה על החי והצומח.
מה עוד ניתן לעשות?
* תרומות לייעוץ וייצוג משפטי, הבאת חוות דעת מומחים בתשלום עבור נייר עמדה לשימור נחל גליל ים כדי שגם הדורות הבאים יוכלו להנות ממנו. מעבר לפייבוקס
* הצטרפות לקבוצת פייסבוק: מצילים את נחל גליל ים
* מומלץ לצפות בסרטון שבו רואים את כמות המים שעוברת בנחל בחורף. הסרטון צולם בינואר 2024 על ידי שלמה גולן, תושב השכונה
ציר הזמן של העצומה
- 26/04/2024
- העצומה השיגה 100 חתימות!
- 24/04/2024
- העצומה נפתחה