המלחמה בהרעלת חיות הבר

המלחמה בהרעלת חיות הבר

מספר חתימות

121
 
500  

המלחמה בהרעלת חיות הבר

הטבע שלנו יקר לנו אך חיות הבר של ישראל סובלות מאדישות הציבור ואף מפגיעה מכוונת. אנשים שונים המשאירים זבל בטבע וחקלאים המרעילים את חיות הבר בזדון עוברים על החוק ופוגעים באוכלוסיית חיות הבר של ישראל ובסופו של דבר פוגעים בכולנו.

רשות הטבע והגנים (רט"ג) מטפלת בכ-120 הרעלות בשנה, להערכתה כ-95% מההרעלות נעשות בזדון. המרעיל לוקח תפוח או לחם, מרוקן את תוכנו, מחליף אותו ברעל ומשאיר אותו בשדה. אחרי יממה ישוב אותו האיש לשדה וימצא שם תנים, חזירי בר או חיות בר אחרות מתות, לאחר מכן יבואו נשרים ועופות דורסים אחרים לאכול את הפגרים וכאשר הם ניזונים מהפגרים ינזקו גם הם וימותו. להערכת חוקרי רט"ג, בקצב הנוכחי, בעוד 25 שנה לא ישארו נשרים בארץ. מתוך כ-2,000 הרעלות בארבע השנים האחרונות, רק ב-20 מקרים נפתחו תיקים פליליים, וארבעה מתוכם הסתיימו בהרשעה. גזר הדין: קנסות של כמה אלפי שקלים.

ברשות הטבע והגנים מנסים לפתח, במשותף עם אוניברסיטת תל אביב, אמצעים שיאפשרו לקשור משפטית בין הרעל שנמצא בשדה לאיש שרכש אותו ומנסים להגביר את מודעות משרדי הממשלה לנושא. בעולמנו המודרני נכחדים מינים רבים של חיות בר בכל מקום בעולם ובעיקר בישראל הצפופה. התכווצות השטחים הפתוחים מעמידה את חיות הבר בסכנה לכן בעלי החיים פורצים לכרמים ולחוות חקלאיות בחיפוש אחר מזון. כאשר האנשים רואים שנגרם נזק לחוות היקרות שלהם הם מוציאים את כל זעמם על בעלי החיים ומרעילים אותם ברעל שנקנה למעשה באופן חוקי והופך לכלי הרג.

ד"ר נועם לידר, האקולוג הראשי של רט"ג, חזר לביתו בשעת לילה מאוחרת אחרי שנקרא לטפל במקרה נוסף של הרעלת חיות בר. החומר שקטל את חיות הבר הוא טמיק - חומר המסוכן גם לאנשים במסווה של גרגירים שחורים. "חששתי שנתפס לי גרגיר בבגדים" אומר הד"ר "מספיק שילד אחד יגע בגרגיר או שזה יתערבב במכונת הכביסה וזה עלול להיגמר במוות". תופעת ההרעלה של חיות הבר הפכה למכה לאומית שמשפיעה על חיות ובני אדם כאחד ומאיימת על מערכות אקולוגיות שלמות. אנשי רשות הטבע והגנים הכינו דוח מיוחד והניחו אותו על שולחן ראש הממשלה בדוח זה הם מנסים להסביר שהאסון של קטילת חיות בר מסכן גם את בני האדם. "צו השעה קורא לכולנו להתאחד סביב פעולת הצלה מיידית, שכן מה שנאבד היום לא נוכל להשיב מחר, זה מתחיל בהרגל הישראלי לטנף את הסביבה ונגמר בקטל המוני. חיות הבר שמגיעות אל ערימות הזבל מוצאות את דרכן גם אל השדה ותנובתו. כשהנזקים חוצים את סף הסבלנות, חלק מהחקלאים פונים אל הרעל".

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

06/04/2012
העצומה השיגה 100 חתימות!
09/02/2011
העצומה נפתחה