שומעים את קול ההורים ומצילים את הילדים

שומעים את קול ההורים ומצילים את הילדים

מספר חתימות

381
 
2,000  

אנו, החתומות מטה מבקשות מעיריית מודיעין להתעורר ולעשות את הצעדים המינימליים הדרושים על מנת לשמור על ילדינו. זאת באמצעות החלת התיקון לחוק המצלמות באמצעות חוק עזר עירוני, ובאמצעות שינוי הליך המכרז לקבלת מבנה של גן עירייה, כפי שמפורט להלן. 

כחלק מפעילותינו במטה המאבק לשמירה על ילדי מודיעין נחשפנו למתרחש בתוככי הגנים בעיר.

בין המקרים נתקלנו גם באלימות קשה ביותר: 

  • הרדמת ילד בן 2.5 תוך ששוכבים עליו עם הזרוע ומפעילים עליו משקל. ראו במצלמות שהילד מזיז ידיים ורגליים ורק כשמפסיק המטפלת קמה (זאת תוך כדי שהיא צופה בפלאפון).
  • מטפלת יושבת ותוך כדי שמה את כף הרגל על הפנים של פעוט שרדום או מפחד לזוז.
  • הטחות במזרון, משיכה ביד, הרדמה עם שמיכה על הראש.
  • גן עירייה בו אומרים לילדה שאומרת שיש לה פיפי בזמן מפגש: תעשי בתחתונים.

בכל יום מגיעות אלינו אימהות זועמות בעקבות ההבנה כיצד מתייחסים לילדיהן בגן: התעלמות מבכי של תינוקות שעוד לא מלאו להם שנה, חוסר באהבה, צעקות, השארת פעוטות במשך דקות ארוכות ללא השגחה. לצערנו, התעלמות מבכי, צעקות, קללות, חוסר במגע אוהב, הפחדות -  כל אלו הם נורמטיביים ומוגדרים כרף פלילי נמוך במדינת ישראל.

נשים אמיצות שהחליטו לצאת כנגד צוות הגן ולעשות את המוטל עליהן - ולהגיש תלונה במשטרה לא קיבלו ממנה מענה, כוון שהדברים שתוארו לעיל הנם חוקיים, והגנים עם נורמות ההתנהגות האלו – עדיין פועלים!

אנו מבקשות מעיריית מודיעין לעשות את המובן מאליו בהליך המכרז ולשמוע את קול ילדינו, באמצעות ההורים. לעיריית מודיעין יש את היכולת להשפיע באופן מהותי על איכות הגנים בעיר, ואנחנו מבקשות כי העירייה תעשה את החלקה, באמצעות שתי פעולות עיקריות – 

  1. התיקון לחוק המצלמות יחול החל משנת הלימודים הבאה על גני העירייה בעיר באמצעות חוק עזר עירוני.
  2. כחלק מתנאי הסף של המכרז לקבלת מבנים בגני העיר המתמודדות חייבות להיות עם ניסיון בתפעול גן. אנו דורשות כי כחלק מהליך המכרז של הגן העירייה תבדוק את טיב הגנים הנכנסים למבני עירייה, ולהלן כמה רעיונות ישימים:
    1. העירייה תוציא קול קורא להורים שילדיהם היו או עודם בגן ותבקש מהם להשמיע את דעתם על הגן והמטפלות בו.
    2. העירייה תפנה  להורים אקראיים שנמצאים בגן ותשמע את חוות דעתם על הגן והמטפלות בו.
    3. העירייה תבדוק האם כנגד הגן הוגשה תלונה במשטרה או בפיקוח. במידה וישנה תלונה - העירייה תעשה חקירה מטעמה, ותשמע את הראיות שהוגשו כנגד הגן, על מנת להבין מה הן הנורמות המקובלות בגן.
    4. העירייה תבדוק עם עיריות אחרות שהגן פעל בהן מידע אודות טיבו. במידה והסתיימה ההתקשרות עם הגן מצד העירייה, עיריית מודיעין תקבל מידע מהעירייה מדוע הגן נסגר.
    5. העירייה תשלח נציגים מטעמה לבחון איך מתנהל הגן המתמודד על המבנה.

 חובתה של העירייה, במיוחד לאור המקרים שנחשפים מדי יום ויומו על התעללות בתינוקות וילדים, לבחון בצורה מדוקדקת את טיב המועמדים למכרז.

כשהעירייה משכירה מבנה בבעלותה למפעיל גן, היא למעשה נותנת חסות לגן והצוות בו ונותנת לגן תו איכות שתושבי העיר אמורים להתייחס אליו. כאשר לא נשמע קול הורי ילדי הגנים המועמדים כחלק מהליך המכרז, איננו יכולים להסתמך על כך. קולם ודעתם של ההורים הוא קול חשוב ומשמעותי בהליך המכרז. שמעו אותנו!

שומעים את האימהות - מקשיבים לילדים - מפסיקים להפקיר את ילדינו!

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

20/08/2023
העצומה השיגה 100 חתימות!
20/08/2023
העצומה נפתחה