עוצרים את הטבח בחזירי הבר בחיפה

עיריית חיפה חתמה על הסכם מול רשות הטבע והגנים, לפיו היא מיישמת תוכנית שמטרתה להשיב את חזירי הבר לטבע. התוכנית כוללת:* סניטציה (בין היתר פינוי תכוף של פחים)* גידור מעברים בין הטבע לשכונות* הסברה לציבור להימנע מהאכלה ישירה או עקיפה של חזירי הבר * המתה של "פרטים סוררים", כלומר כאלה שאיבדו את הפחד מבני האדם ורואים בהם מקור למזון, ולכן עלולים להיות תוקפניים.

בפועל, בשלושת החודשים מאז שנכנס לתפקידו הפרוייקטור לענייני חזירים, דוד לוריא, ביצעה העירייה הרג שיטתי וברוטלי של מאות חזירי בר, מבלי ליישם שום דבר אחר מהתוכנית. הציידים נוסעים ברחובות העיר ויורים ללא הבחנה בכל חזיר שהם רואים, כולל אמהות מניקות וגורים, וכולל חזירים שלא איבדו את הפחד מבני אדם ואינם מהווים כל סכנה לציבור. אין כל בדיקה מי "סורר" ומי סתם הגיע לאכול מהפחים המלאים שהעירייה לא טורחת לפנות בזמן. במקרים רבים השאירו חזירים גוססים לסבול ביסורים, או פינו אותם בעודם מפרפרים. במקרים שבהם הופרעו עובדי הפינוי, נאלצו להמתין למעלה משעה לוטרינר תורן שיבצע המתת חסד בחזירים הגוססים ביסורים.

אנו דורשים מרשות הטבע והגנים להפסיק את מתן היתרי הצייד לעיריית חיפה.

אנו דורשים מעיריית חיפה והעומד בראשה לעצור לאלתר את הטבח המזוויע ולנקוט בפעולות חליפיות כדי לא למשוך את החזירים לעיר, במקום למשוך אותם ולירות בהם.

20/07/2024
16/07/2024