הוספת סייעות לגני התקשורת בחולון
מספר חתימות
2 |
|
200 | |
שנת הלימודים תש"ף נפתחה בבשורת קיצוץ בשעות סייעות בגני התקשורת ואנו מבקשים לשנות את המצב!!!
בחולון ישנם 21 גני תקשורת בחולון 8 - בכל גן - סה"כ 168 ילדים (השנה נפתחו עוד 6 גני תקשורת).
כתוצאה ממצב נתון זה, הורי הילדים מדווחים על קשיים בהתנהלות הגן.
בגן מתפקדות גננת אחת וסייעת אחת במהלך כל היום, כל יום, בימי א' – ו' בין השעות 7:30 בבוקר ועד 16:45 ובימי שישי בין השעות 7:30 בבוקר עד 12:45.
ארבע הפסדים כתוצאה משינוי המדיניות
א. ההפסד של אכילת ארוחת הבוקר ביחד – כיוון שאין סייעת נוספת בגן, אין הזנה בגן. משמע - ההורים התבקשו לדאוג לכריכים, ירקות ופרי לילד. כיוון שחסרה סייעת אחת התוצאה היא שארוחת הבוקר אינה מתנהלת תוך עניין חברתי (בחירת הכריך, עזרה במריחה, בחירת הממרח, הירק, לימוד מיומנויות ישיבה ואכילה נכונה, שירים ששרים מסביב לשולחן, יצירת שיח בין הילדים והצוות ).
ב. בזמן מפגש הבוקר יש קושי בהתנהלות – הגננת מעבירה את מפגש הבוקר, עם תכנים לימודיים והסייעת היחידה שיש בגן אחראית על 8 ילדים, כל אחד והקושי שלו (אם זה קושי בישיבה ממושכת, אם זה צורך לשירותים, אם זה ילד שקשה לו בתיווך וכו'). מפגש הבוקר אינו עובר בצורה חלקה ותכני הלימוד מאבדים מערכם.
ג. בזמן חצר שוב יש קושי בהתנהלות: גננת וסייעת אחת עם 8 ילדים מיוחדים – מה קורה כשילד אחד חלילה נפצע, ואחד צריך לצאת לשירותים, או אם יש ילד שאינו גמול וצריך עזרה בהחלפה וכו'. שוב: רק איש צוות אחד נשאר עם 8 ילדים.
ד. בזמן מנוחת הצהריים שוב יש קושי: ישנם ילדים שעדיין זקוקים לשנת הצהריים וישנם ילדים שאינם ישנים. אלה שאינם ישנים, ממשיכים בפעילות הרגילה, משחקים וכו' ואלה שנחים – מי משגיח עליהם? הרי כולם מסכימים שלא יכול להיות מצב שילד הולך לישון בגן, בד"כ בחדר נפרד מהחדר בו מתנהלת פעילות, ואין מי שמשגיח עליהם.
שש בעיות קשות שהורים והצוות החינוכי נתקלים בהם בעקבות המצב
1.ילדים עם קשיים ובעיות רפואיות מעבר לאוטיזם – ילדים אלרגניים, ילדים עם קשיי התנהגות וכו' שאינם יכולים לקבל ע"פ חוק סייעת מלווה – מי תומך ומעניק את המענה בשעת הצורך?
2.ילדים שאינם גמולים ונמצאים בתהליך של גמילה– כשיש רק סייעת אחת, המענה המידי לילד שצריך להתפנות לא ניתן, כפי שהיה צריך להינתן. (בגן רגיל שתי סייעות שעוזרות לילדים שלא נגמלו סופית)
3.שילוב – ילדים לא יוצאים לשילוב בחינוך הרגיל, כיוון שאין מספיק כוח אדם, הורים קיבלו הודעות
שאם ברצונם לשלב את ילדם, וזה חשוב להם, הם יצטרכו לעשות זאת בעצמם! איך הורה יכול
לשלב ילד עם צרכים מיוחדים בחברה, כשאין מי שיתווך לו, שייתן לו את המענה הרגשי והחשוב כל כך!!!
4.סיום יום הלימודים – לפי חוק ילדים עם צרכים מיוחדים, יום הלימודים מסתיים בשעה 16:45 בגני התקשורת. הורים התבקשו לבוא ולקחת את ילדיהם בשעה 16:00 אחה"צ מפאת חוסר בכוח אדם שישאר עד אחרי השעה 16:00 – כפועל יוצא, שכר ההורים נפגע משמעותית כיוון שצריכים לעבוד פחות שעות.
5.כשהגננת חולה / הסייעת חולה, מגיעות לגן גננות או סייעות שאינן מכירות את הילדים והילדים אינם
מכירים אותם. צריך לזכור, שהרבה מהילדים האלה לא מדברים, חלקם מדברים לא ברור, ואם מתעוררת בגן בעיה, הילד לא יכול לספר.
6.במקביל, כיוון שיש חוסר בכוח אדם, הגננת אינה יכולה להיות פנויה להכנת תוכניות לימוד אישיות וקבוצתיות, על מנת לפתח ולהעשיר את עולמם החברתי והאישי של הילדים.
נכון לשנה"ל תש"ף התקן הוא 56 שעות שבועיות בלבד.
ידוע שהמפקחת על החינוך המיוחד מקבלת תקציב נוסף ממשרד החינוך ועל פי שיקולה המקצועי היא יכולה להגביר את הסיוע בגן, על ידי הוספת איש צוות נוסף ובכך לתגבר את מערך החינוך בגן.
נכון להיום, מצב של קיצוץ בתקציב של החינוך המיוחד פוגע בילדים (אם זה בתפעול היומיומי בגן, אם זה בתוכניות גמילה, ואם זה בשילוב).
אנו נמצאים רק בימים הראשונים של תחילת השנה, אבל לכולם זה ברור שמצב זה אינו יכול להימשך! במקום מסגרת שאמורה להיות מותאמת לילדים האוטיסטים ברמה הגבוה ביותר, המסגרת הופכת להיות סוג של "גן ביביסיטר" בחלקים של היום!
בקשתנו להעלות את התקן ל- 71 שעות על מנת שמלכתחילה יהיו בגן גננת ו-2 סייעות !!