תושבי השכונות אומרים די

מספר חתימות
45 |
|
1,000 | |
עצומה: תושבי דרום תל אביב דורשים פתרון
לכבוד ממשלת ישראל, כנסת ישראל ועיריית תל אביב-יפו
אנו, חלק מתושבי שכונות דרום תל אביב, פונים אליכם מתוך מצוקתנו הקשה בנושא מבקשי המקלט השוהים בהמוניהם ברחובותינו. אנו פונים גם לאחינו ברחבי הארץ, הסובלים כמותנו מהכמויות האבסורדיות של מבקשי מקלט אשר הוכנסו לארצנו ומצאו את דרכם בעידוד הממשלה אל השכונות שבהן האוכלוסיה היא קשת יום וסובלת מהזנחה מתמדת של עשרות שנים. הגיעו מים עד נפש! קצנו באוזלת ידה של הממשלה ואי לכך, החלטנו לקחת יוזמה ולכתוב דרישות שבעינינו יביאו לפתרון ראשוני, היות והפנמנו שהתמהמהות נוספת עלולה לעלות לנו בחיים.
דרישותינו הן:
-
יש להפסיק את המצב שבו רוב מבקשי המקלט מרוכזים במספר מצומצם של שכונות מצוקה. האחריות של המדינה היא לדאוג לאוכלוסיית השכונות בארץ ולהפחית את העומס מעליהן. כצעד ראשון ודחוף ביותר- הפסקת הגעתם השוטפת של אותם אוטובוסים המסיעים את מבקשי המקלט ממתקני שב"ס אל גינת לוינסקי וכל שכונות דרום ת"א באופן מיידי.
-
המדינה תמיין ותברר מה המעמד של כל מבקשי המקלט שנמצא בישראל כרגע או יכנס אליה בעתיד. לא יתכן שכל אזרח מדינה זרה יכנס לארץ וישהה בגבולותיה תחת הגדרה של מבקש מקלט מבלי שתבדק זהותו. על מי שימצא שאינו פליט לעזוב מיידית את הארץ.
-
שיקום השכונות- עשרות שנים השכונות סובלות מהזנחה ושכונות דרום ת"א נהיו החצר האחורית של העיר.לא נוותר עד שתופסק האפליה המתמשכת נגד תושביהן בתחומי החינוך,תעסוקה, בריאות, התחזוקה, הדיור,תחבורה והבטחון. מאבק האמהות החד- הוריות, המאבק על דיור ציבורי והמאבק נגד ביטוח לאומי, משכנתאות והוצאה לפועל וכן מאבק על שיוויון הזדמנויות לילדי הדרום- כולם מאבקי השכונות וכולנו מאוחדים ביחד במלחמתנו נגד מדיניות הממשלה והעירייה.
-
מצד אחד תושבי השכונה סובלים מאלימות מתמשכת ומתגברת כפשעי מצוקה מצד הזרים האפריקאים ומהצד השני הממשלה מזניחה את הזרים האפריקאים, כולל הפליטים בתוכם. אנו דורשים מהשלטון - הפסיקו את ההפקרות של מעגל הסבל והאלימות שפוגע בכולנו ותתחילו לבנות מדיניות ברורה בסוגיית מבקשי המקלט!
הצטרפו אלינו ביום רביעי 20.6 נפגין תושבי ותושבות דרום העיר מול הבית של ראש העיר חולדאי בצפון ת"א ונדרוש נקודות אלו.