מדריכי שק"ל
מספר חתימות
10 |
|
300 | |
לכבוד עמותת שק"ל
אנו המדריכים ומדריכות בעמותת שק"ל. חלקנו עובדים בשק"ל מעל ל12 חודשים וברצוננו להתלונן על תנאי ההעסקה שלנו ולבקש לשנותם מתוך הערכה לאיכות כוח האדם, ולתרומתנו לדיירי הדירות בהן אנו עובדים.
להלן בקשותינו מעמותת שק"ל:
- להעלות את שכר הבסיס למדריכי דירות רגילות ל35 ש"ח לשעה ואת שכר הבסיס לדירות סיעודיות ל41 ש"ח לשעה.
- לזכות לתגמול מסוים עבור "ותק" שיגולם בהעלאת שכר הבסיס החדש.
- כל עוד אין חדר בו המדריך/ה יכולים לישון בדירה - לשלם שעות נוספות עבור כל שעות הלילה.
- באם יש חדר בו המדריך/ה יכולים לישון בדירה- לשלם שתי "שעות נוספות" מתוך משמרת ביום חול.
- לקבל פנסיה גם על שעות שבת ושעות נוספות ולא רק על שכר הבסיס.
פירוט והסבר:
כחלק מתנאי ההעסקה הנוכחיים שלנו בעמותת שק"ל:
- אנו מקבלים שכר מינימלי לשעת עבודה 30.61 ללא תלות בוותק או באיכות העבודה שלנו.
- אין לרובנו חדר בדירה בה אנו עובדים, ומכך נגזר שעלינו להימצא לאורך כל המשמרת בסלון הדירה, וגם לישון שם בשעות הלילה על מזרן שהונח על הרצפה. מובן לכל בר דעת כי תנאי ההעסקה אלו הם מינימליים ומזלזלים בעובד/ת.
- יותר מכך, בשבתות אנו חולקים את המרחב הציבורי עם הדיירים במשך כל שעות העבודה. והיות שאין בחלק מהדירות "שעון שבת" , המדריכים שומרי השבת נאלצים לנסות לישון בסלון מואר לחלוטין, ולהתעורר מכל תזוזה בבית- היות שהמדריך/ה לא זוכה לפרטיות.
- אנו לא מקבלים שעות נוספות, ועמותת שק"ל מסבירה כי 16 השעות שאותן אנו עושים במשמרת מחולקות לשעות ערות ושעות שינה, וכי שעות השינה אינן מהוות "שעות עבודה" ולכן לא מזכות את העובד/ת בשעות נוספות. מלבד הזלזול העמוק שאנו חשים מהחלטה זו, העמקנו בזכויות העובדים לעניין שעות עבודה נוספות, וראינו כי כדי לקבוע ששעות שהותו של עובד במקום העבודה הן שעות עבודה לעניין שעות נוספות, יש לבחון אם אכן בוצעה "עבודה" על ידי העובד במהלך שעות הלילה, בהתאם למאפייני מקום העבודה ומהות המשרה בה הוא מועסק. ברור כי בעמותת שק"ל העבודה הנדרשת היא שהות במקום העבודה, כלומר ב"דירה", ומתן מענה של ביטחון מהותי עבור הדיירים רק בעצם ההימצאות של המדריך בדירה בשעות הלילה. כמו כן, המדריך/ה לא יכול/ה במהלך שעות הלילה לצאת מהדירה, כלומר, ההתייחסות של עמותת שק"ל לשעות הלילה היא כ"שעות עבודה" לכל דבר. יותר מכך- העובדה שרובינו לא ישנים בחדר פרטי, אלא בסלון הדירה בה אנו נמצאים, לא מאפשרת למדריך/ה לעשות ככל העולה על רוחו/ה- הוא צריך להתנהג בהתאם לדירה בה הוא נמצא ולדאוג לרווחת דיירות/דיירי הדירה. מכאן ששעות הלילה מהוות "שעות עבודה" לכל דבר. לפי החוק בחינה זו של "שעות עבודה נוספות" אינה טכנית אלא מהותית ונעשית לפי מכלול נסיבות המקרה, הן מהיבט מקום העבודה והן מנקודת המבט של העובד עצמו:
- מנקודת המבט של מקום העבודה - יש לבחון האם הצורך לשמו נדרשת שהות העובד במקום הוא להגשמת תכליתו של מקום העבודה ומהי התועלת המופקת למעסיק מאותן שעות שהייה. הראינו למעלה כי מהיבטה של עמותת שק"ל נדרשת השהות של המדריכים והמדריכות והיא היא מהווה את קיום בעבודה של המדריך בשעות אלו.
- מנקודת המבט של העובד - יש לבחון, בין היתר, עד כמה מוגבל היה העובד לעשות כרצונו במהלך שעות השהייה בלילה במקום העבודה, עד כמה נדרש לשינוי מאורח חייו הרגיל והאם במהלך שעות השהייה הוא עבד בעבודה שלשמה הוא נשכר וביצע בשעות הבוקר ה"רגילות". גם את סעיף זה הראינו לעיל כי המדריכים/ות בעמותה נדרשים לשנות מאורח חייהם לאור התנאים שמספקת עמותת שק"ל ועל כן יש להחשיב את שעות הלילה כ"שעות נוספות"
6. מדריכי ומדריכות שק"ל מקבלים פנסיה רק על שכר הבסיס שלהם, ולא על השעות הנוספות ושעות המשמרות שחלות בשבת. משמרת שבת היא חלק בלתי נפרד מהעבודה החודשית של כל מדריך/ה ועל כן יש להתייחס אליה כאל חלק משכר הבסיס שעליו יש להפריש פנסיה. חלק מתנאי ההעסקה בשק"ל הם לעבוד בשבת פעם בחודש- לא ניתן לא להפריש פנסיה משעות השבת, שהן חלק אינטגלי ובלתי נפרד מעבודת המדריך/ה.
בחתימה על הטופס אני דורש/ת לשנות את תנאי ההעסקה של כלל מדריכי שק"ל לתנאים שאינם מזלזלים בכח העבודה שאנו מהווים. אנו מבקשים לתגמל אותנו כראוי עבור עבודתנו.