הקהילה הגאה בארץ ישראל
מספר חתימות
0 |
|
50 | |
אנחנו תלמידי כיתה יב מהעיר אילת. כחלק ממטלת הביצוע באזרחות חקרנו את נושא זכויות הקהילה הגאה במדינת ישראל בהקשרי חקיקה תוך התמקדות בחוק האימוץ ונישואין חד מיניים
החלטנו להביא למודעות בעיה אזרחית נפוצה במדינת ישראל של 2019 – על זוגות חד מיניים. על פי חוק "שיפוט בתי דין רבניים" (תשי"ג 1953), נישואין וגירושין שליהודים אזרחי ישראל או תושביה יהיו תחת שיפוטם הייחודי שלבתי הדין הרבניים . כמו כן, הנישואין והגירושין ייערכו על פי דין תורה, כלומר, לפי חוקי ההלכה היהודית ואכן, זוגות חד מיניים נחשבים על פי ההלכה כ-"פסולי חיתון" ועל כן אינם מורשים להתחתן במדינת ישראל.
קביעה זו סותרת את החופש מדת של זוגות חד מיניים בישראל,
זכותם לא לסבול מכפיה דתית באופן פרטי או מטעם רשויות המדינה. על כן, בני ובנות אוכלוסייה שלמה בציבור הישראלי אינם רשאים לממש את אהבתם באמצעות נישואין על רקע נטייתם המינית בלבד וכן נפגע חופש הנישואין שלהם לפיו זכותו של כל אדם שהגיעו לפרקו לבוא בברית הנישואין ולהקים משפחה ללא כל הגבלה מטעמי גזע, אזרחות או דת
לצערנו, המצב המצוי במדינת ישראל כיום בנוגע לסוגיה זו, מציע חלופות שונות אך לא שוויוניות לזוגות חד מיניים המעוניינים למסד את הקשר ביניהם כגון כתיבת הסכם המציין את החובות והזכויות שיחולו עליהם, קבלת מעמד של "ידועים בציבור" כלומרמקימים משפחה אך אינם נשואים זה לזה וכן רישום בני הזוגכ"נשואים" במרשם האוכלוסין בעקבות בג"ץ יוסי בן-ארי נגדמנהל מינהל האוכלוסין במשרד הפנים. בכל אחד מהמקרים הנ"ל, מדינת ישראל אינה מכירה בנישואים ואינה מעניקה לבני/ בנות הזוג את מלוא הזכויות והחובות החלות על בני זוג נשואים כהלכה. באופן זה, היא גורמת לפגיעה ניכרת בזכותם לשוויון של הזוגות החד מיניים בישראל, שכן אין להפלות אדם על רקע של דת, ,גזע, מין, העדפה מינית, מוצא, מגבלה. לכל אדם הזכות לשוויון פוליטי, לשוויון בפני החוק ולשוויון הזדמנויות חברתי-כלכלי.
בעצומה זו אנו קוראים למוסדות השלטון לעשות תיקון בחקיקה וזאת על מנת לתקן העוול כלפי קהילה הלהט״ב בארץ ישראל בדומה למדינות נאורות דמוקרטיות אחרות .
אנו קוראים לשיוויון באמצעות שינוי חקיקה.