פתרון ל-SMS בפלאפון כשר! מיבלי לוותר על רמת הכשרות!

פתרון ל-SMS  בפלאפון כשר! מיבלי לוותר על רמת הכשרות!

בעזרת השם יתברך.

בחלק מהפורמים כבר נעלו את האשכול!

או מחקו אותו!

עכשיו זה תלוי רק בכם עם יצא מהדבר הזה משהו!!!

SMS  כשר.

נ.ב.אין בכוונתנו בשום צורה נגד ועד הרבנים או כל גורם אחר.רק להעלות את המודעות של הצורך שיש בהודעות.ולמצוא לכך פתרונות כשרים אפשריים.

(נא לקרוא עד הסוף לפני שמגיבים!)

קיצור העניין הוא.שכל הודעת טקסט יהיה רובט שיקרא את תוכן ההודעה.כך זה יפתור חלק ניכר מהצורך בהודעותוכן שתיהיה אפשרות לקבל למייל וכו'.ניתן להציבע גם דרך הקו המיועד לכך.086519195

כל העניין בהרחבה לפנכם:

מקור איסור ה SMS.

1. בזמנו (מקור) גדולי ישראל ישבו על מדוכא זו. ואסרו משום שבפלאפון ניתן לדבר על כל אחד בעולם, ולך תדע עם מי הוא דיבר. וזה בשיחה קולית רגילה, כאשר מדברים על SMS הדבר מתקצר שבעתים (לצערי מכיר מקרוב), כי הרבה יותר קל לשלוח SMS כי מרגישים יותר ביטחון, זה הודעה. ולא שיחה קולית. כך יותר קל לדבר עם (א)נשים שלא צריך.

הרב אלישיב כנטען לא אסר הודעות. (מקור) וכן באותו מקור בהערות שוליים 11 ו 12

1. בהמשך ככל הנראה התחילו גם הפרסומות בהודעות, ואז התווספו עוד סיבות רבות וטובות לאסור את הSMS . כי בפרסומות האלה יש אין ספור בעיות.
  1. וכמובן תוכן של ריכולים לשון הרע כפירה וכו' והמון ביזבוז זמן

כך שיש שלוש בעיות ב SMS.

1. חברות ששולחות תוכן שיכול להיות בעיתי.
  2. התכתבות עם (א)נשים פרטיים, שיכול להוביל לבעיות חמורות (ודי למבין) וכו'
  3. תוכן של כפירה וכו'

זה בגדול הבעיות כהבנתי.

הצורך שיש בהודעות.

מספר צרכים שונים:

1. אימות שמדובר בבן אדם ולא בבוט
  2. קלות לשלוח דפים עם קישור לחתימה (ולא מייל שצריך לאיית באנגלית וכו')
  3. מעקב אחר משלוחים מהארץ / חו"ל

וככל הנראה שיש עוד רק לא זוכר,

נצרך בחברות הבאות: צ'יטה שופס, דואר ישראל, איפוסט Epost (hfd), בר הפצה, פדקס, UPS, DHL, וכו' כללית, מאוחדת , ושאר קופ"ח, פפר, מזרחי טפחות, לאומי, ושאר בנקים, גוגל , אמזון , איביי, מכס!, גופי מדינה שונים, חברות ביטוח, חתימה על הסכם אמל רואי חשבון, ויש עוד רשימה ארוכה................

עם כן יש בעיות חמורות. אך יש צורך גדול,

הפתרונות שיש כיום. מספר וירטואלי שונה מהספר המקורי. שיכול לקבל הודעות וכשרוצים לאמת ניתן דרכו. חסרונות:

1. עלות נוספות.
  2. ואלא שבחינם, מצריך פעילות קבוע,
  3. מספר נוסף, שמסרבל...

אז מה הפתרון שניתן לעשות? שמצד אחד יחסוך את כל הבעיות. ויתן מענה לזקוקים לזה?

יש כ- 4 פתרונות מרכזיים. שכולם כבר קימים בשוק בצורה כזו או אחרת. וצירך רק לעשות הסבה/המרה/העתקה לכשרים.

1. בהודעה קולית
  2. ממשק באתר שניתן לקבל/ולשלוח
  3. ישירות למייל.
  4. לפקס מגודר

ביאור כל אחד.

1. בהודעה קולית כל הודעה שנשלחה, הנמענן יקבל צינתוק ממספר מסוים (לעצמי מהמספר שנשלחה ההודעה). ששם יקראו לו את נוסח ההודעה שנשלחה לו. וכמובן יוכל לחזור למספר הזה ולשמוע את ההודעות הקודמות, וכן מאיזה מספר נשלח, באיזה שעה, וכו' היתרונות: נייד נח, ויכול לתת מענה בהרבה מהמקרים. חסרונות: כאשר מדובר בהודעה עם קישור לא יהיה ניתן לפתוח את הקישור, ופעמים שמדובר בקישור אישי לנמען, כך שלא ניתן להגיע לקישור דרך אתר כזה או אחר! (נכון לסעיפים 2 ו 3)
  2. יש בזה מספר אפשרויות: א. כל חברה בנפרד תפתח אתר: סלקום, פרטנר, רמי לוי, וכו' ב. חברה אחת שמתממשקת עם כל החברות. לדעתי האפשרות השניה היא המומלצת, משום שבראשונה כל חברה תצטרך לפתח בנפרד את שלל המערכות הללו. ולטעמם יתכן שזה לא רווחי. לכן עם תבוא חברה כזו או אחרת שתתממשק ב API או בכל דרך אחרת עם שלל החברות. זה יהיה מצוין כך גם עם בן אדם נייד מספר הוא נכנס למקום אחד ויכול לראות את ההיסטוריה.... בנוסף לחברה כזו זה יהיה שווה משום שזה לכלל הציבור. וזה פיתוח אחד שנותן מענה לכולם. (יתכן שלאחר מכן יקומו חברות מתחרות כאלה ואחרות) (ומאוד יתכן שיהיה לזה ביקוש ברמה מסוימת גם למי שחזיק לא כשר ויעידו על כך האתרים השונים שמציעים אפשרות לשליחת SMS) היתרונות: יהיה ניתן לפתוח קישורים כאלה ואחרים בקלות. ולראות הודעות בצורה נוחה

חסרונות: לא נייד, וצריך חיבור למחשב בשביל זה. וזה להיתחבר לעוד מערכת הודעות. (צריך אפשרות חיבור ללא מייל, רק על ידי אימות המספר בשיחה קולית וכו' אחרת זה לא יעזור כאשר צריך לאמת את המייל בעצמו, וגם מי שלא רוצה להישתמש במייל זה יחסוך את זה ממנו וכו')

1. ישירות למייל.

היתרון: נוח מאוד מגיע למייל. ומרכז את כל ההודעות במקום אחד ולא מצריך חיבור למספר מערכות. חסרון: כאשר צריך לאמת את המייל בעצמו!!

1. פקס. כאשר מדובר בטקסטים ארוכים יתכן ויהיה קל יותר להגדיר דרך הפלאפון שישלח לפקס מוגדר מראש. מאשר לשמוע בוט שמקריא את זה. חיסרון: כלכלי, יותר מידי דפים ודיו! (זה יכול להיות תוספת נחמדה על לא עיקרית!)

כך יוצא שעם עושים את ה-3 הראשונות, הם בעצם משלימות אחת את השנייה. היתרון שיש בזה אין בזה. ומה שיש בזה אין בזה!

לי אישית קרא שמשלוח נתקע יותר מחודש במכס בגלל שלא קבלתי את הקשור ב  SMSולא יכולתי לשלם. לדוגמא: כאן היה צריך שזה יגיע למייל (או לאזור האישי) ולא לפלאפון הכשר, לעומת פעמים אחרת שלא יכולתי לשחזר את המייל כי האימות מגיע בהודעות שם היה מספיק הודעה קולית. וכן חשבונות פפרבנק שניתנים לכניסה רק עם הודעה! ואני לא היחיד בסיפור. יעידו על כך כל האשכולות שנפתחות על כך כל שני וחמישי בפורומים השונים!

ההיגיון שיגיע למייל (או לאזור אישי) ושתיהיה כזו אפשרות.

1. אחת ראיתי בפורום כי תוכן לא טוב כבר ישלחו ישירות למייל! ולא בהודעה שהיא שתגיע למייל! (סתם מסרבל!)
  2. למי שיש כבר גישה למייל, אז יש לו גישה להרבה יותר תוכן גרוע. מאשר רק הודעת טקסט! (גם עם הוא במסלול של מייל בלבד!)

נקודות נוספות להידור הכשרות:

1. פתיחת מספרים בסגנון נטפרי, רשימה לבנה. (רק מספר שנבדק, מאושר, רק חברות גדולות וכו' ולא אנשים פרטיים!)
  2. ניתן לפתוח רק לזמן מסוים 24 שעות, שבוע וכו' (לדעתי מיותר)
  3. רק למי שצריך, תחת פיקוח קהילתי, או כללי. (לדעתי מיותר)
  4. ניתן רק לקבל הודעות, ולא לשלוח!

נקודות נוספות שמשדרגות:

1. הקלטת שיחה, למעונים בלבד!
  2. שמירת אנשי קשר
  3. פירוט שיחות

זה יהיה בדיוק כמו בקווי הנייס. מספר/חברה ששולחת מה שלא מתאים המספר נחסם לחלוטין! (עם אפשרות לדווח על מספרים שכאלה, כמובן!) (במידה והיא שולחת מאותו מספר גם אימותים ניתן לפתח רובוט שיזהה מתי זה אימות, ומתי לא.)

אחד מהפורם כתב משפט נכון! "ליכא דרכא אחרינא" לכל הדברים יש מענה ברמה כזו או אחרת. כמו מייל, יש נטפרי וכו' או חדרי מחשבים, וכו' אך בזה מענה אחר שראוי לשמו. אחד מרבני נטפרי פעם אמר: "שלתת יד לאינטרנט חרדי/כשר זה בעייתי/מפחיד. אך יותר מפחיד שלא יהיה אחד כזה!" אותו דבר כאן! יותר מפחיד שלא יהיה מענה בכלל. כמו שרואים אנשים לפעמים "רק" בדגש "רק" בגלל הודעות קונים פלאפון שתומך הודעות. ולפעמים משם זה יכול להיתגלגל למקום לא ידוע...

טוב השתכנעתי להצביע! אך נגד מי העצומה? או בעד מי העצומה לאן זה מיועד! (לאן הקול שלי הולך!) העצומה היא לא בעד אך אחד או נגד אף אחד. כדי שחברה כזו או אחרת תשתכנע להרים כאן את הכפפה ולשלם למתחים שיעשו כזה דבר. הם צריכים שלב ראשון לעשות "חקר שוק" לבדוק עם יש לזה ביקוש. ואנו בעצומה הזאת מראים שיש לזה ביקוש גדול מאוד! וככל שיש יותר חיתמות יהיה יותר קל לשכנע חברות לפתח כזה דבר. ברגע שיהיה מספיק חתימות לדעתי לפחות כ 5000 חתימות שזה כמות מכובדת, יהיה ניתן לפנות לחברות כאלה ואחרות שיפתחו כזה דבר. כבר דיברתי עם אחד מהבעלים של 019 והוא הפנה לאחראי של הפיתוחים, להם זה לא שווה כי הורידו להם את התעודה! לא יהיה אכפת לנסות לדבר עם עוד חברות שיסכימו לפתח כזה דבר. או לכל הפחות שיסכימו להתממשק עם חברה חיצונית שתנהל את זה. לכן כן כדאי שיהיה על זה תשלום כך הדברים יותר ירוצו. אם אתם מכירים חברה כזו או אחרת שיש עם מי לדבר שם זה יעזור מאוד!

להעלאת רעיונים נוספים בקישור :

נא לחתום! זה לא עולה כסף! אך יכול לעזור להרבה אנשים להיות בלי סמארטפון! נא לפרסם!

לחתימה לחץ כאן:

נפתח על כך מספר אשכולות

בימות המשיח

__________________________________________________________________________________________________________________________

זוהי ההודעה המקורית של העצומה.

(נא לקרוא עד הסוף לפני שמגיבים!)

הרעיון הראשי הוא שיהיה ניתן לקבל SMS בפלאפון כשר.

אך בפועל זה לא יגיע למכשיר עצמו. כי הוא ישאר חסום.

פתרון א

שיגיע בשיחה קולית  שתקריא את נוסח ההודעה.בין עם זה אימות כזו או אחר שזה יקריא את המספר וכו'או כל הודעה אחרת

בדומה להזמנות מעליאקספרס ועוד חברות (אמרו שזה היה פעם גם בבזק)שמקבלים הודעה כאשר החבילה הגיעה למוקד המסירה,

פתרון ב

שיהיה ניתן להיתחבר לממשק באינטרנט של חברת הטלפונים (או של ועד הרבנים)

שרק שם יהיה ניתן לראות את ההודעות שיתקבלו.

פתרון ג

SMS  למיילשכל SIM כשר יוכל לקבל SMSאך בפועל זה יגיע למייל שמוגדר מראש.

למחמירים ניתן להוסיף.

1.  שיהיה ניתן רק לקבל הודעות, ולא לשלוח.
  2. וגם זה ניתן להגביל שזה יהיה רק מחברות גדולות כמו גוגל, אמזון, כללית, וכו' ולא מאנשים פרטיים
  3.  וגם את זה יהיה ניתן להגביל רק למי שצריך. כך שזה פתיחת אישית (לדעתי כל אחד)
  4. אפשרי גם פתיחה רק למספר שעות נניח ל 24 שעות או שבוע וכו'

למה זה טוב?

למה לא!

אימות יציב מול גוגל שכמעט ולא נותנים לאמת דרך שיחה קולית!

וכל מי שזה קRא יבין את התסכול האין סופי שאתה צריך משהו דחוף מהמייל ואתה לא יכול לעשות רק כי אין SMS

אימות מול אמזון ועוד חברות גדולות בעלום!שמול כולם האימות מתבצע בעיקר ב SMS!!!וכן עוד הרבה חברת בישראל,כגון פפר, בנקים, קופות חולים, חברות שונות!

נכן שזה לא פתרון מושלם!אך אם יעשו את שלושת הפתרון הללו זה יהיה כמעט מושלם!ועם יעשו חלק או רק אחד זה עדין יהיה פתרון טוב!

ניתן להוסיף לכל אלו עוד כמה דברים.

1. תשלום חודשי נוסף כל חודש
  2. גיבוי אנשי קשר בענן החברה
  3. הקלטת השיחה בענן החברה.

(אגב חלק מהפתרונות כאן יועלו גם למי שיש סמארטפון)

ניתן להוסיף לזה עוד הרבה דברים.אך לא כאן המקום לפרט.

נ.ב. אין בעצומה והצהרה זו שם טענה נגד ועד הרבנים בצורה כזו או אחרת חס ושלום.

רק רעיון שיכול להיות מאוד יעיל לציבור בני התורה מבלי לפגוע ולוותר על רמת הכשרות.

נא לחתום!
זה לא עולה כסף!
אך יכול לעזור להרבה אנשים להיות בלי סמארטפון!

נא לפרסם!

26/06/2024