בריונות ברשת - זה לא משחק ילדים
מספר חתימות
7 |
|
100 | |
חתמו על העצומה ותמכו בפעילות אזרחית וממשלתית למיגור בריונות הרשת בין ילדים ובני נוער, בין השאר על ידי פיתוח מערכי שיעור והסברה בבתי הספר, תכניות מיוחדות למחנכים, העלאה למודעות ההורים ובקרה אחר הנעשה ברשתות החברתיות של ילדינו!!
"בריונות מקוונת (Cyber Bullying) - פעילות תוקפנית, מכוונת וגלויה שמטרתה לפגוע באדם אחר באמצעות האינטרנט ו/או באמצעי תקשורת נוספים". (Ybarra, Mitchell 2004)
רשת האינטרנט, בדגש על הרשת החברתית, משמשת עבור מתבגרים ובני נוער רבים בישראל וברחבי העולם ככר פורה לפעילות חברתית וככלי גישה למידע. מחקרים הראו כי בני הנוער מקדישים את מרבית זמן הגלישה באינטרנט – מעל 4 שעות ביום עבור כ-58% מהם (על פי מחקר מכון שריד, 2017), לתקשורת בין אישית, חלקה הקטן עם זרים ורובה עם חברים ממעגל החברים הקיים.
כשם ששנים רבות קיימים במרחב הפיזי מאפיינים שונים של בריונות, הצקה ואלימות כך הועתקו מאפיינים אלו בשנים האחרונות, יחד עם תופעות נוספות חיוביות ו/או שליליות למרחב המקוון שהופך לחלק מרכזי בחייהם של רבים בדגש על בני הנוער. במסגרת תופעה זו מבוצע שימוש באינטרט על שלל הפלטפורמות שלו – אתרי אינטרנט, רשתות חברתיות, קהילות מקוונות, דואר אלקטרוני, אפליקציות ועוד, על מנת להשמיץ, להטריד או להביך אדם יחיד או קבוצה.
במהלך השנים פורסמו מספר רב של קמפיינים ברשת נגד האלימות בה, בדגש על העדים השקטים לאותה הפעילות שאינם מדווחים על כך לגורם העשוי לסייע. מחקרים מראים כי קורבנות הרשת עצמם נוטים לדווח למבוגר לעיתים רחוקות בלבד – זאת לאור תחושה עמוקה של מבוכה והשפלה. כמו כן, בני נוער רבים חשים כי המבוגר אינו יכול לסייע להם ואינו מבין את המציאות של האינטרקציות החברתיות ברשת האינטרנט.