מחירי שיעורי נהיגה 2014

מספר חתימות
63 |
|
50 | |
בשנת 2014 בכדי להוציא רישיון צריך לעבור מבחן תיאוריה, ללמוד שיעורי נהיגה וכעבור מינימום שיעורים של 28 לגשת לטסט.כל התהליך מתחיל בגיל 16.5 בו כל אזרח במדינת ישראל יכול לגשת למבחן עיוני ה"תיאוריה",
ולאחר מכן להתחיל בשיעורי הנהיגה המעשיים אשר מונים 28שיעורים ומעלה. בגיל של 16 ו-9 חודשים אפשר לגשת למבחן מעשי ולקבל רישיון.
אנו נשים את הדגש על שיעורי הנהיגה בישראל שכיום נעים בין90-140 שקלים לשיעור בין 45 דקות.
על כן לא כל אחד יכול להרשות לעצמו מבחינה כלכלית לקחת שיעורי נהיגה עקב המחיר הגבוה, ונוצר כאן אי שיווין.
תלמידי הנהיגה הם בני נוער בגילאים 17-18, בן נוער שמשתכר שכר מינימום נדרש לעבוד 21 שעות עבור טסט שאורכו (מקסימום) עשרים דקות! זהו מצב אבסורדי שאינו מתקבל על הדעת. מכיוון שלתלמידים אין את היכולת לממן בעצמם את לימודי הנהיגה, הם נאלצים לבקש עזרה מהוריהם. עבור משק הבית מדובר בהוצאה כבדה. הבעיה מתחדדת כאשר יש צורך במספר טסטים. זהו עושק וגזל- לאחר בדיקה מאד מעמיקה שערכנו, לא מצאנו כל הצדקה למחיר כל כך גבוה. לצערנו, מורי הנהיגה מנצלים את סמכותם ודורשים מהתלמיד לשלם כסף ללא תמורה! תלמידים נדרשים לשלם סכומים מופרזים שמקשים עליהם מבחינה כלכלית עד מאד וללא היגיון הם ומשפחתם נאלצים להתמודד עם מצב כלכלי שונה ומורכב.
תלמידים עוברים בממוצע את מבחני הנהיגה בטסט השלישי. הטסטים נערכים בהפרש של שבועיים לערך ובכל פעם נדרש התלמיד לשלם סכום גבוה לטסט. (יש מורים לנהיגה העושים הנחה לתלמיד הניגש לטסט יותר מפעם אחת, אבל זוהי הנחה לא משמעותית). ההוצאה הכספית בלתי נסבלת במיוחד לאור העובדה שתלמיד יכול לגשת לטסט נוסף לאחר שבועיים. כלומר: התלמיד נדרש לשלם סכום כה גבוה בזמן כה קצר –טסט פנימי הנערך לפני הטסט הראשון עולה 130 ש"ח הגשה לטסט הראשון עולה 450 ש"ח , הטסט השני עולה 400 ש"ח ובין טסט לטסט תלמיד נדרש לעשות 4 שיעורים לפחות, שהרי תלמיד משלם בתוך שבועיים כ-1430 ש"ח.
הטסט הפנימי אורך כעשר דקות, בטסט זה מתחלף מורה הנהיגה הקבוע במורה נהיגה אחר מאותו בית ספר לנהיגה. על ה"שינוי" הזה התלמיד נדרש לשלם כ-130 ש"ח לזמן קצר, זהו סכום גבוה. עד היום משרד התחבורה לא התייחס לתופעה כי היא לא הועלתה בפניו.
בעקבות כל הנ"ל החלטנו לעשות שאלון אשר ימחיש את ממצאינו :
תוצאות מרביות:
- רוב הנשאלים (77%) סבורים כי מחיר של 120 ש"ח לשיעור נהיגה הינו מחיר גבוה מידי.
- רוב הנשאלים (46%) מסכימים במידה מועטה כי לימודי נהיגה מהווים נטל כלכלי כבד עליהם ועל משפחתם.
- רוב הנשאלים (38%) מסכימים במידה מועטה עם כך שהם צריכים לדחות את לימודי הנגידה ואת כמות השיעורים עקב עומס כלכלי והמחיר היקר.
- רוב הנשאלים (42%) סבורים כי מינימום של 28 שיעורים לפני הגשה לטסט הוא כמות גבוהה מידי של שיעורים.
- רוב הנשאלים (46%) מסכימים במידה מועטה לכך שהתחרות הגבוהה בשוק שיעורי הנהיגה נועדה כדי להוריד את מחירי השיעורים.
- רוב הנשאלים (58%) מסכימים במידה מועטה עם כך שהמחיר הגבוה של שיעורי הנהיגה מאפשר רק לנוער מהעשירונים הגבוהים כלכלית ללמוד נהיגה בגיל צעיר.
- רוב הנשאלים (38%) סבורים כי אין לאפשר לימוד נהיגה ללא מורה נהיגה מקצועי, כמו במדינות העולם.
- רוב הנשאלים (58%) מסכימים במידה מועטה עם הקביעה כי הנהיגה הגבוהים והחובה לכמות שיעורים גבוהה גורמים לכך שעולים לכביש רק נהגים ברמה הנדרשת.
- רוב הנשאלים (73%) סבורים כי יש להחזיר את הפיקוח על מחירי שיעורי הנהיגה.
- רוב הנשאלים (42%) סבורים כי משרד החינוך צריך להוסיף שיעורי תיאוריה כחלק משעות הלימוד לשכבת יא' בבית הספר. - הדרך שלנו לפתרון מחירי שיעורי הנהיגה הוא אכיפת יתר של המחירים ובנוסף לכך חקיקת חוקים שנוגעים למחיר שיעור נהיגה, כמות זמן השיעור , והכנסת שיעורי תיאוריה לבית הספר כחלק מתכנית הלימודים המתבקשת.