הקמת תחנת רכבת בשער הגיא

אין תמונה

מספר חתימות

עד כה נאספו: 83 חתימות.
פורסם בתאריך: 15/06/2011
 

לאור כך שכיום נסלל קו רכבת מירושלים לכיוון ת"א שיתחבר לקו הקיים של מודיעין ונתב"ג, ולאור כך שבי"ש נמצאת בקו ישר (מרחק של כ10 ק"מ) מציר זה, ולמרות קירבתה הגיאוגרפית הרבה לנתב"ג, מודיעין, ת"א וירושלים, בכ"ז אין לעיר חיבור ישיר ומהיר לשום אחד מהערים הללו ולנתב"ג לדוגמא הרוצה לנסוע מבית שמש עם הרכבת לשדה התעופה ולהיפך נזקק לנסוע עד ת"א, כך שמדובר בסיבוב ארוך ומיותר, כנ"ל לגבי מודיעין. גם לגבי ירושלים אין כיום לעיר חיבור רכבת מהיר (החיבור הקיים כיום הוא חיבור לאיזור האחורי של ירושלים, ואף שם מדובר במסלול ישן מפותל וארוך, ואורך הנסיעה  בו (45-51 דק'), מתמשך פי שלושה מהזמן ואף יותר, מהזמן שהיה אמור היה לקחת לפי המרחק הגיאוגרפי הקיים בהשוואה לקווים אחרים במדינה.

לכן הדבר המתבקש והנכון, הוא לסלול קו רכבת מכיוון התחנה הקיימת בכניסה לעיר בית – שמש, וליצור תחנה בציר הקו החדש, בה יוכלו נוסעים, לרדת ולהחליף רכבת, לכיוון נתב"ג וכן הלאה או לחילופין לצד הנגדי, וכן להיפך.

דבר זה יהיה מנוף צמיחה הן לעיר ולתושביה ואף לישובי הסביבה, מבחינת תחבורה זמינה ויעילה, וירומם את אפשרויות התעסוקה לתושבים, כמו גם הפחתת העומס הרב מכביש 38 העמוס וממתין נואשות לשידרוג ושיפוץ התשתית הקיימת, כמו"כ יעודד קו זה את הפחתת פליטת החמצן, הן ע"י הפחתת הנסיעות ברכבים פרטיים וציבוריים כאחד. קידום קו זה מטבעו אף משתלב בתוכנית הממשלה של חיזוק הפריפריה, ע"י הנגשתה למרכז הארץ באמצעות מסילות רכבת. 

עקב כך שעבודות קו הרכבת ת"א י-ם נמצאים בהליך מתקדם, ואמורות להסתיים בתוך כ-4.5 שנים מעכשיו, כבר כעת יש צורך לקדם תוכנית זו, באופן המהיר ביותר, כך שאם פתיחת הקו ת"א – ירושלים, גם לעיר בי"ש וישוביה יהיה חיבור שיתן מענה הולם לצרכי התושבים והנוסעים שלה, כמו יתר תושבי המדינה.

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו