דואר (זבל) ישראל

דואר (זבל) ישראל

מספר חתימות

46
 
100  
פורסם בתאריך: 31/03/2019
 

מי לא אוהב להזמין דבר או שניים מחו"ל מדי פעם?

מדי שנה עשרות אלפי אזרחים קונים באתרי אינטרנט בחול. בשנת 2018 הגיעו לארץ 72 מליון חבילות (בשווי של כ16 מיליארד שקלים) שישראלים קנו באינטרנט. בממוצע, כל ישראלי הזמין 9 פעמים מחו״ל! על פי נתוני מבקר המדינה, 99% מפרטי הדואר הנכנסים לארץ מגיעים דרך דואר ישראל, ורק אחוז בודד מגיע דרך חברות השילוח הפרטיות.

אז מה קורה אם אנו לא מקבלים את מבוקשנו? למי ניתן לפנות אם חבילתנו הגיעה הרוסה לגמרי?

מדי שנה דואר ישראל מקבלים מאות תלונות על תפקודם הלקוי.

בשנת 2017 כ-900 תלונות הופנו נגד דואר ישראל, ו-75% נמצאו כמוצדקות. על פי נתונים עדכניים לשנת 2019, 50.7% מהלקוחות אינם מרוצים מהשירות בסניפי הדואר ו-44.3% לא מרוצים מהשירות הבסיסי של הדואר - שירותי הדיוור בארץ.

ומה עם את/ה רוצים להתלונן?, אל תטרחו.... עדכנית לשנת 2019, 84.2% מהציבור לא מרוצה מאגף פניות הציבור של דואר ישראל.

אז מה דואר ישראל עושים בנידון? לא נראה שהם מתייחסים לתלונות אלו מספיק ברצינות, ותפקודם אינו משתפר.

דואר ישראל הינו אחד מהגופים הכי גדולים שמשרתים אותנו בימים אלו, ובעקבות היחס המזלזל שלהם לסחורה ותפקודם הלקוי מבחינת שירות הלקוחות החלטנו לפתוח עצומה זו.

הנציבות לפניות הציבור מציינת כי בשנים האחרונות חל גידול מואץ במספר התלונות שהוגשו נגד דואר ישראל,  למעשה, הדוח קובע כי מ-2012 חלה עלייה של 254% במספר התלונות שהוגשו לנציבות נגד הדואר, כשמדובר בגוף ששיעור התלונות המוצדקות עליו הוא הגדול ביותר.

יתרה מזאת, מפילוח התלונות שמגיעות למועצה הישראלית לצרכנות עולה כי 50% מהן, הן על אובדן דברי דואר וכ–30% מהתלונות הן על איכות השירות, כמו עיכוב במסירת דבר דואר ופגמים בחבילות.

מטרתנו בעצומה זו היא לשקף את הבעיות של דואר ישראל ולקרוא לשינוי באופן התנהלותו של גוף זה מבחינת שירות הלקוחות, מתן מענה ללקוחות, התנהגותם הלקויה של עובדי הציבור בסניפי דואר ישראל, טיפול לקוי בתלונות ושיפור משמעותי בטיפול ושליחת הדואר.

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו