הפסקת פעילות הארגון אונר\"א והמשך הטיפול בפליטים על-ידי ארגון UNHCR

הפסקת פעילות הארגון אונר\"א והמשך הטיפול בפליטים על-ידי ארגון UNHCR

מספר חתימות

127
 
5,000  
בחן את רמת הרגישות שלך לצדק
מבוסס על המצגת והמאמר שלשל יונה לוי גרוסמןhttp://www.art-gallery-yona.com/Articels-enter.html 
לציפייה בסרטון של יונה לוי גרוסמן המתאר את המפורט בעצומה זו:http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=t47pRgg28KQהאו"ם הקים שני ארגונים לטיפול בבעיית הפליטים בעולם:1. UNHCR - ארגון המטפל בבעיית הפליטים בכל העולם, פרט לישראל.2. UNRWA - ארגון המטפל בבעיית הפליטים הערביים בישראל.כל אחד מהארגונים מגדיר את המושג "פליט" באופן שונה, אופן הקובע מי מהדורשים יהיה זכאי לקבלת תעודת פליט וליהנות מתמיכת האו"ם. להלן הגדרות הפליט של כל אחד מהארגונים:
  • UNHCR - כל אדם שנאלץ לנטוש את ביתו הקבוע במקומו הטבעי מאז ומקדם, משום שנשקפת סכנה ממשית לחייו, ייחשב לפליט.
  • UNRWA - כל ערבי שהתגורר על אדמת פלשתינה (ארץ-ישראל) בין השנים 1948-1946, ייחשב לפליט, הוא וצאצאיו.
 
מספר הפליטים המטופלים על-ידי כל אחד מהארגונים
  • UNHCR - ב-1 בינואר 2007, דיווח הארגון כי 21 מיליון בני-אדם נהנו מתמיכת הארגון.
  • UNRWA - ב-1948 מספר הפליטים נאמד בין 300,000 לבין 400,000. עד 1950 מספרם עלה ל-711,000 (בתקופה זו אונר"א איפשרה לעניי האזורים הקרובים למחנות הפליטים להצטרף למחנות ולזכות בתעודת פליט ובתמיכת הארגון). בשנת 2008 מניין הפליטים עלה ל-5,000,000 נפש.
 
מהן מטרות שני הארגונים?
  • UNHCR - המטרה הראשונית של הארגון היא לשמור על זכויותיו של הפליט, לשלומו ובטחונו. הארגון שואף שכל אחד יוכל לממש זכות זו בחפשו אחר מקלט במדינה אחרת, עם אופציה לחזור לביתו באופן וולונטארי, להשתלב במקום אליו הגיע או להגר ולהתיישב במדינה שלישית. הארגון מספק לפליטים את הצרכים הבסיסיים ומעביר את הטיפול ביתר צורכי הפליט למדינות המקלט.
  • UNRWA - מטרתו המרכזית של הארגון לחנך ולהוציא לפועל את "זכות השיבה" לפלשתינה, אדמת ארץ-ישראל. הארגון משמר את מעמד הפליטות של הפליטים גם כאשר הפליטים קיבלו אזרחות במדינות אחרות. הארגון פועל כישות ריבונית אוטונומית כדי לשמר את תוכניותיה כפי שהיו מזה ארבעה דורות. הארגון מספק לפליטיו שירותי חינוך, בריאות, רווחה ושירותים סוציאליים אחרים - הכל כדי שמעמד הפליט יישמר!
 
התקציב העומד לכל אחד מהארגונים וכמות אנשי הצוות העובדים בכל אחד מהארגונים הללו
  • UNHCR - מעסיק בשורותיו צוות של כ-6,300 איש, העובדים בלמעלה מ-110 מדינות. התקציב (נכון לשנת 2008) העומד לרשות הארגון הוא עבור כל הפעולות והפרוייקטים הוא 1.5 מיליארד דולר. היחס בין מספר אנשי הצוות למספר הפליטים הוא: 1 איש צוות ל-2,803 פליטים.
  • UNRWA - מדובר בארגון הגדול ביותר של האו"ם! הארגון מעסיק יותר מ-28,000 אנשי צוות, 99% מהם הם הפליטים המקומיים. כדי לעמוד במטרות הארגון (נכון לשנת 2008) התקציב עומד על 1.09 מיליארד דולר (!!!). היחס בין מספר אנשי הצוות למספר הפליטים הוא: 1 איש צוות ל-164 פליטים.
 
כמה זמן אדם יכול להיחשב פליט בכל אחד מהארגונים?
  • UNHCR - השאיפה היא שתוך תקופה של חודשים אחדים כל הפליטים יתאקלמו במקומם ובביתם החדש ויבנו את חייהם מחדש. הארגון רואה את נושא "תכנון המשפחה" כגורם בעל חשיבות רבה  בתהליך ההסתגלות במדינות המקלט.
  • UNRWA - יוצרת תלות טוטאלית של הפליטים וצאצאיהם בשירותים אותם היא מספקת, כל זאת ללא הגבלת זמן. הארגון פעל, במקרים רבים, לסיכול נסיונות שיקום הפליטים.
 
לאור הנתונים הללו ניתן להבין שמדובר בשני ארגונים שונים, בעלי שתי מטרות שונות. האחד (UNHCR), דואג לקליטת הפליט במדינות מקלט, ואילו השני (UNRWA) משמר את מעמד הפליט. לא זאת ועוד, שאונר"א (UNRWA) קולט פליטים שאינם אמורים להיקלט לפי הגדרת הפליט בחוק הבינלאומי, ובכך מגדיל את האוכלוסיה הערבית בארץ-ישראל.אילו הארגון UNHCR היה מטפל בבעיית הפליטים הערביים בארץ-ישראל הדברים היו שונים:
  1. בהתאם להגדרת הפליט של UNHCR, מספר האנשים הזכאים לקבלת תעודת הפליט (בהתאם להגדרת הפליט האומרת שרק ערבים שגרו על אדמת פלשתינה בין השנים 1948-1946 זכאים להיחשב כפליטים) היה נמוך משמעותית מזה של אונר"א. ובמיוחד, אותם ערבים אשר עזבו את אדמת פלשתינה (ארץ-ישראל) ב-1948, ואשר היו להם משפחות ובתים בארצות ערב מהן הגיעו - לא היו נחשבים פליטים!
  2. אותם ערבים אשר נטשו את בתיהם בארץ-ישראל ב-1948 והינם פליטים לגיטימיים לפי הגדרת UNHCR, היו נקלטים במדינות מהם הגיעו כבר לפני שנים רבות.
  3. אילו UNHCR היה מטפל בפליטים אלו, מיליוני נפשות היו היום מיושבות וחיות בכבוד כאזרחים שווי זכויות ובמדינות בהם הם חיים מזה עשרות שנים.
  4. יתכן מאוד, שהסכסוך בין מדינות ערב לישראל היה נפתר מזמן..
 
לכן, אנו החתומים על עצומה זו דורשים להפסיק את פעילות הארגון UNRWA ולהעביר את הטיפול בפליטים על אדמת ארץ-ישראל לארגון UNHCR. כמו-כן, אנו דורשים שתוקם ועדה שתבדוק אלו מהפליטים שקיבלו תעודת פליט מ-UNRWA אכן זכאים לתעודת פליט לפי הגדרת הפליט (האומרת שרק אלו שגרו על אדמת פלשתינה בין השנים 1946-1948 זכאים לתעודת פליט, הם וצאצאיהם), והשבת הפליטים שאינם זכאים לתעודת פליט לארצות מושבם או למדינות מקלט אחרות.

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

06/10/2011
העצומה השיגה 100 חתימות!
01/10/2011
העצומה נפתחה