איך (לא) חרדים מקורונה
מספר חתימות
32 |
|
40 | |
שנת 2020 הייתה לא פשוטה לכולנו.הקורונה הגיעה לעולמינו ומאז הכל השתנה-החינוך,הבריאות,החברה וכלל חיינו שהיינו רגילים אליהם. היומיום שלנו השתנה ונאלצנו לשנות את כל ההרגלים שלנו ואת אורח חיינו אל הוירוס שנחת עלינו בפתאומיות.
הסגר וההגבלות שהגיעו איתו היו בעלות משמעות כבדת משקל לכלל אזרחי ישראל ובתוכם בני הקהילה החרדית. משמעותו המרכזי הייתה אי היכולת לקיים את התפילות, הסעודות והאירועים הנלווים לחגים הללו כבימים רגילים, עד כדי ביטולם הכמעט מלא, זאת לצד הפסקת הלימודים. בכלל מוסדות הלימוד החברה החרדית לרוב דחתה באופן גורף את הוראות החוק ומשרד הבריאות והחליטה לקיים אירועים כמעט כרגיל, במגבלות אכיפת החוק ושמירה על היעדר פומביות של חלק מן האירועים.במערכת החינוך החרדית, מגני הילדים ועד לישיבות העל-תיכוניות ה'גבוהות' גובש מתווה לחזרתה של מערכת החינוך החרדית לשגרה. חלק מן הישיבות אימצו את המתווה ולעתים הקפידו לממשו. אחרות סרבו להצטרף אליו ולמעשה חזרו ללימודים ללא כל אמצעי הגנה מפני הדבקה. גם כאשר הוטל סגר כללי ומערכת החינוך בכללה הושבתה, חלק לא מבוטל ממוסדות החינוך החרדיים המשתייכים לקהילות הללו המשיכו בשגרת הלימודים שלהם תוך הפרה חד משמעית של ההנחיות.
עמדתינו כלפי היחס של החרדים למגבלות ולשלטון החוק היא שבענינו זוהי התנהגות לא הולמת ולא שוויונית, יש מקום לשינוי ויש השלכות למעשים שלהם על כל המדינה,על הבריאות,על מקומו של החוק ומשמעותו.
המסקנה שלנו היא שהתנהגות זו של החרדים פוגעת בכלל האוכלוסיה, ויש לשאוף לצמצם ככל האפשר את יכולתם לעבירה על החוק ועליהם לפעול עם משמעת רבה יותר כלפי שלטון החוק ולתת לו משמעות.