השוואת השכר בין גברים לנשים
מספר חתימות
73 |
|
1,500 | |
בשנים האחרונות, עם התפתחות החברה והמודעות בנושא, החלו לפעול למען שוויון הזדמנויות בין נשים וגברים, אך עדיין לא הושג שוויון בין גברים ונשים בסביבת העבודה.
לא יתכן שבמדינה שלנו יהיו פערי שכר כל כך גבוהים משל הנשים. גברים ונשים כאחד עובדים באותה עבודה באותם שעות מחויבים לקבל את אותו שכר. קיים פער משמעותי בשכר החודשי בין נשים לגברים בישראל. תופעה זו, בה גברים מרוויחים בממוצע יותר מנשים, אינה תופעה ייחודית לישראל, אך הפערים בישראל גדולים בהשוואה למדינות המפותחות.
פער השכר בין גברים לנשים בחברות הממשלתיות הוא 32%, כך עולה מדו"ח פערי השכר המגדריים המגזר הציבורי שפרסם משרד האוצר בדצמבר 2022. ע"פ הדו"ח, פערי השכר במערכת ההשכלה הגבוהה עומדים על 25%, במערכת הבריאות על 35% ובשלטון המקומי על 31%.
הפערים המגדריים בשכר לשעה כמעט ולא הצטמצמו בעשור האחרון.
על אף חקיקה שמטרתה למנוע אי שוויון בין המינים , ובכלל זה חוק שכר שווה לעובדת ולעובד , התשמ"ו 1996, יש פערי שכר בין גברים לנשים.
בדוח של ארגון ה־oecd דורגה לאחרונה ישראל במקום השלישי מלמטה בפערי השכר בין גברים לנשים. המצב גרוע יותר רק בשתי מדינות במזרח אסיה, יפן ודרום קוריאה.
אנו, נועה ואופק, בנות שירות בבית הספר עירוני ט בתל אביב, קוראות לכם לחתום על העצומה שלנו. על מנת להקטין את הפערים בין גברים ונשים בארץ.
רוב הנתונים נלקחו מאתר ynet
ציר הזמן של העצומה
- 09/03/2023
- העצומה השיגה 50 חתימות!
- 05/03/2023
- העצומה נפתחה