תמיכה בגיוס נשים ליחידות קרביות

אין תמונה

מספר חתימות

54
 
50  

עם הקמת צה"ל ופירוק המחתרות בשנת 1948, הוחלט לגייס גם נשים מכוח חוק גיוס חובה, צעד חריג שנבע מהיעדר כוח אדם מספק ולאור התפיסה שניסה להנחיל בן גוריון של "צבא העם". עם הזמן, ובעיקר בעשורים האחרונים, נכנס גם המושג שוויון למשוואה ויותר תפקידים נפתחו לשירות נשים. בעוד ששני השיקולים הראשונים יכולים להשתנות בהתאם לנקודות מבט שונות וצרכים של הצבא, אין ספק כי השיקול המגדרי וערך השוויון, הם הנושא שיש לשים לפתחנו בדיון על סוגיית גיוס הנשים בעת הזו.

בשלוש השנים האחרונות גדל מספר הבנות הלוחמות פי ארבעה, וצה"ל צפוי להגדיל במאות רבות את מספר הלוחמות, העומד בימים אלו על כמה אלפים. 

ראש אכ"א לשעבר, האלופה (במיל') אורנה ברביבאי,: "יותר לוחמות בצה"ל זאת התקדמות יפה, אבל יותר לוחמות ביחידות מעורבות כדי לפנות גברים לגדודים הלוחמים בקצה זאת עדיין תפיסה המחייבת שינוי עמוק. נשים הן לא 'חלקי חילוף' לגברים. הגיע הזמן לפתוח 100% מהתפקידים לנשים ולבחון את יכולתן רק בהתאמה למשימה".בהיותה ראש אכ"א לשעבר, ברביבאי יודעת עד כמה הדרישה הצודקת לשוויון הזדמנויות לנשים בצבא עומדת לעתים אל מול צרכים של קבוצות אחרות, ובהן דתיים וחרדים המשרתים בצבא. בכל אופן, בין שמדובר בשאלת התאמתה למשימה ובין שמדובר בסוגיה חברתית, לא מתנהל בצה"ל תהליך הבוחן שירות של לוחמות בחטיבות חי"ר, שריון ויחידות מתמרנות אחרות - וגם לא צפוי דיון כזה בשנים הקרובות. גם הפיילוט לשילוב בנות לוחמות בטנקים - שהסתיים בהצלחה אך מימוש מסקנותיו הוקפא - עסק בשילוב הלוחמות בטנקים כחלק ממערך הגנת הגבולות ולא כחלק מחטיבות השריון. 

כיום , על אף התמורות הגדולות אשר חלו בגיוס הנשים לשירות הצבאי ולשירות קרבי בפרט , עדיין קיים חוזר שוויון בין הנשים לגברים בגיוסם לשירות הצבאי הקרבי ליחידות מובחרות על בסיס היותן נשים בלבד ולא בשל התאמתן ליחידה או למשימה .

אם הינכם דוגלים בערכי הדמוקרטיה והקדמה , השוויון הבסיסי והתרומה המקסימלית למדינתנו וכן תומכים בגיוסן של נשים ליחידות קרביות בצהל  , אנא חתמו על העצומה על מנת לקדם נושא זה !

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

25/12/2019
העצומה השיגה 50 חתימות!
25/12/2019
העצומה נפתחה