מתן זכויות לקהילה הגאה בישראל

מספר חתימות
עד כה נאספו: 8 חתימות.
|
במדינת ישראל בשנת 2016, הקהילה הגאה כפי שראינו בכתבות ובמאמרים המצורפים לתלקיט זה נפגעת רבות בזכויותיה לשוויון, לקבלת הכבוד ובזכות לחיים, לביטחון ולשלמות הגוף. ניתן לראות כי ישנו דבר דומה ומשותף לכתבות שבחרנו כל אחד והוא שהזכות לשוויון נפגעת פעמים רבות בארצנו. גם השוני בין הכתבות, זכויות שפחות הופיעו כמו הזכות לכבוד והזכות לביטחון ושלמות הגוף, הופיעו לצערנו בשלילה, כזכות הנפגעת ולא כזכות הנשמרת.
לדעתנו, כאשר מדינת ישראל מתיימרת להיות מדינה שוויונית, בין אם שוויון בפני החוק כפי שראינו בכתבות בנושא קבלת התואר משפחה שכולה בקרב משפחות הומוסקסואליות, או בין אם שוויון בין אנשים כמו שניתן לראות בכתבה בנושא קבלת אישור הנישואין (אותו משפחות גאות לא יכולות להשיג) היא חייבת לעמוד בכך במלוא מובן המילה. לא יתכן כי מצד אחד המדינה תציג את העצמה כשוויונית ונותנת כבוד, ומצד שני עדיין אין שוויון מוחלט וכבוד בין תושביה.
מדינת ישראל כמדינה דמוקרטית מחוייבת להציע פתרון בדמות מתן זכויות מלאות ושוות לקהילה הגאה אשר יפתור את הסוגייה הזו ולא שום פתרון אחר, ובנוסף הענקת מידע וניסיון שינוי התדמית של הקהילה הגאה וערכיה. לנו מספר נימוקים לכך:
ראשית, מדינת ישראל היא מדינה שוויונית ועל כן חייבת לדאוג לשוויון אמיתי ומלא בין כל אזרחיה. לא יתכן כי אוכלוסייה מסויימת תהיה שונה מאוכלוסייה אחרת על בסיס נטייה מינית, ובכלל. הדבר ישפר את איכות החיים. לדוגמה, משפחות אשר עד היום לא יכלו להיקרא "משפחה שכולה" יקראו כך מרגע החקיקה, והדבר יקל עליהם ביום יום, מבחינת כלכלית, וגם מבחינה נפשית כאשר יוזמנו לטקסים ממלכתיים כמו כל משפחה אחרת.
שנית, ראינו כי הקהילה הדתית למשל, או אנשים אחרים מתנגדים לקהילה הגאה בגלל איסורי התורה, אך כפי שראינו בכתבות שהוספנו לעבודתנו, ישנם דתיים אשר כן תומכים בקהילה ולכן אנו חושבים שהמדינה ואנשים אלו צריכים ללכת יד ביד ולהפיץ זאת בקרב הקהילה הדתית היהודית – הכרה ברעיון שאפשר גם אחרת ולא צריך להתנגד. דבר זה יגרום לכך שיותר אנשים יתמכו ברעיון מתן הזכויות ומצב הקהילה הגאה ישתפר.
מעבודתנו הסקנו מספר מסקנות:
- כיום להטב"ים רבים נפגעים כתוצאה מחוסר שוויון וחוסר בחקיקה הולמת.
- המצב סותר לעקרונותיה של מדינת ישראל כהיותה מדינה דמוקרטית ושוויונית בפני כולם ללא הבדל בין דת, גזע ומין.
3. קיים חוסר ידע בנושא, וחוסר בהבנה של המצב האמיתי (דעת אנשי הדת בנושא, לדוגמה). דעות מנוגדות אלו מאטות את התהליך להשגת הזכויות.